Pages Navigation Menu

Air China da drumul la Dreamliner

Air China da drumul la Dreamliner

Aircraft_Air_China_747

Autoritatile din China au aprobat zborurile cu Boeing 787 in tara, o miscare ce reprezinta un mare potential pentru industria aerospatiala a gigantului american.

“Pot confirma ca Administratia Aviatiei Civile din China a acordat certificarea tip pentru Dreamliner 787″ , a declarat un purtator de cuvant al Boeing.

Companiile aeriene chineze trebuie sa astepte livrarea aeronavelor high-tech 787, caci pana acum doua luni au fost in service, dupa ce la nivel global, 50 au fost oprite la sol la mijlocul lunii ianuarie, in urma unor incidente privind bateriile.

Air China a comandat 15 avioane, in timp ce China Southern Airlines si Hainan Airlines cate 10.

Autoritatile au oprit la sol aeronavele, dupa ce o baterie a luat foc la bordul unui 787, parcat pe aeroportul din Boston si după ce o alta baterie a unui alt 787 ardea mocnit, cauzand fum dens, conducand astfel catre o aterizare de urgenta.

Oficialii americani, pana în luna aprilie, au interzis zborurile 787 pentru a li se înlocui bateriile avionului cu cele din lithium-ion, iar incarcatoarelor acestora li s-au modificat componente si au instalat un sistem din otel pentru a nu mai conduce la supraincalzire.

United Airlines, singurul transportator aerian din SUA care detine 787 , a reluat deja zborurile.
Japan’s All Nippon Airways (ANA), singurul si cel mai mare operator al 787, a pus la treaba Dreamliner-ul din 24 mai 2013.

Boeing a reluat livrarile 787 in momentul in care Administratia Federala a Aviatiei din SUA a comunicat ca se pot relua zborurile comerciale, dupa ce in 25 aprilie 2013, le-au fost inlocuite bateriile.

„ De atunci, Boeing a mai livrat doua 787, ajungand la un total de 52 al celor mai eficiente jetlinere din lume! Un 787 a fost livrat catre ANA, marindu-si flota 787 la 18 si unul catre LOT Polish Airlines, care are acum trei”, a declarat un purtator de cuvant al bazei din Chicago pentru AFP.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>