Pages Navigation Menu

Agenda EUROPAfest 2015: București și Sibiu găzduiesc cel mai mare Festival de Muzică de peste an

Agenda EUROPAfest 2015: București și Sibiu găzduiesc cel mai mare Festival de Muzică de peste an

Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale – jazz | blues | pop | clasic revine în 2015 cu concerte de excepție. Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest prezintă în perioada 14 – 23 mai, peste 300 de artiști din 45 de țări – Europa, dar și invitați speciali din SUA, Australia, China sau Japonia.

afis-EUROPAfest

Agenda EUROPAfest reunește 10 evenimente, după cum urmează:

14 mai | dublu Opening Concert – București & Sibiu

Zilele de muzică bună încep cu armonie, fast, exuberanță și atmosferă electrizantă. Momente de răsfăț, interpretări inedite și originale, invitați speciali, proiecții și prezentări atractive.

16 – 23 mai | Bucharest International Jazz Competition

Cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, Bucharest International Jazz Competition, introdus pe agenda EUROPAfest în anul 2007 a înregistrat încă de la prima ediție un succes răsunător – 30 trupe din 25 de tări. Sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul invită publicul să descopere concepte inedite și cei mai buni muzicieni de jazz ai momentului, “creme de la creme” ai noii generații din toate colțurile lumii.

Concertele sunt secondate de jam sessions și workshopuri cu specialiști internaționali. Anul acesta au intrat în Semifinală 15 trupe de jazz din tot atâtea țări. Concursul promite publicului român jazz de calitate, seri amprentate de originalitate, vitalitate, surprize și combinații inedite.

16 – 23 mai | Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti – vioară

Cel mai puternic concurs din regiune, atât ca număr de participanți, cât si ca nivel profesional, JIMCDL are misiunea de a descoperi și promova noile stele ale muzicii clasice. Desfășurat anual din 1994, alternativ pentru pian, vioară, flaut, clarinet și compoziție, evenimentul prezintă o varietate de “școli de muzică”, oferind un spațiu al schimburilor de idei și experiența unei competiții deschise, obiective într-un mediu artistic interactiv.

Evenimentul oferă artiștilor vizibilitate și suport într-un moment în care a alege muzica clasică reprezintă o provocare. În 2015 concursul înregistrează 107 violoniști din 40 de țări, număr aproape dublu față de orice concurs internațional de vioară derulat la noi în țară, ceea ce arată că JIMCDL este no. 1 în România. Atât cei deja îndrăgostiți de muzica clasică, cât și cei care decid să o descopere la EUROPAfest, îi pot cunoaște pe viitorii mari clasici internaționali.

15 – 22 mai | Caffe Festival Ibis

Cu un concept interesant, EUROPAfest - Caffe Festival aduce concerte spectaculoase în spații neconvenționale. Prezențe muzicale consacrate, dar și din noua generație, vor susține concerte de jazz, blues și jam sessions în mijlocul publicului. Locația de tradiție a evenimentului este Caffe Ibis L’Estaminet, unde publicul va beneficia și de un pachet special, fiecare intrare incluzând și o băutură la alegere.

18 – 22 mai | Workshopuri

Punctul de atracție pentru public îl reprezintă workshopul – eveniment condus de apreciata Margareta Pâslaru. De asemenea, vor avea loc ateliere de jazz și vioară pentru muzicieni.

23 mai | Gala EUROPAfest

Un eveniment de ținută, o seară în care publicul are ocazia să reîntâlnească cele mai apreciate prezențe din festival. Punctul culminant al festivalului oferă decernări de premii, speech-uri ale invitaților speciali, momente de muzică bună și atmosferă. Cu această ocazie are loc și decernarea Diplomei de excelență pentru susținerea culturii, acordată de Casa Regală.

Detalii despre concerte și bilete se găsesc pe site-ul www.jmEvents.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>