Pages Navigation Menu

Aeroport construit de chinezi in Romania, garantat cu lemn si resurse naturale

Aeroport construit de chinezi in Romania, garantat cu lemn si resurse naturale

Statul roman ar putea oferi garantii sub forma de produse din lemn sau resurse minerale companiilor chineze ce urmeaza sa construiasca Aeroportul International Brasov-Ghimbav.

Proiectul aeroportului a fost prezentat de catre vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov Mihai Pascu in cadrul forumul economic romano-chinez, care s-a desfasurat saptamana trecuta, la Beijing, informeaza publicatia Buna ziua Brasov.

Map of China

Printre companiile participante s-au numarat Yuanda Enterprise Group, China CAMC Engineering Co Ltd, China National Aero-Technology Impert & Export Coroporation, Jiuchuang Group sau China Civil Engineering Construction Corporation.

China a alocat 280 de milioane de dolari pentru investitii imediate in Romania, prin Banca de import-export a Chinei. Totusi, pentru proiectele publice trebuie sa existe garantii guvernamentale. Vicepresedintele CJ Brasov, Mihai Pascu, a aratat ca garantiile nu trebuie sa fie neaparat sub forma de cash, ci pot consta si in produse.

“O solutie, discutata de principiu si care trebuie analizata in Guvern, unde un rol esential il are domnul ministru al Economiei, Constantin Nita, este aceea de a garanta in loc de cash cu resurse minerale si lemn, in contrapartida pentru o parte din garantiile financiare ale statului roman.

Ce trebuie sa se inteleaga in urma acestor discutii este faptul ca toata lumea este deschisa unei colaborari si punerea in practica a acestui proiect. Totul este sa gasim solutiile in concordanta cu cerintele partenerilor asiatici si ale conventiilor pe care Romania le are cu forurile europene si FMI”, a explicat Mihai Pascu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>