Pages Navigation Menu

Adio Isohunt, dar ramai cu mine

Adio Isohunt, dar ramai cu mine

15427342

Luni, 21 octombrie 2013, toti vizitatorii site-ului  Isohunt au avut parte de o surpriza. In loc de arhiva obisnuita de filme, seriale si muzica, utilizatorii au primit un mesaj de la fondatorul  Isohunt, Gary Fung: “Asta a fost. Inchidem serviciile Isohunt mai devreme. Ultimii 10 ani si jumatate au fost o aventura si un privilegiu sa lucrez cu unii dintre cei mai destepti oameni si viata mea nu va fi niciodata la fel.”

Ca incheiere, Gary Fung  anunta  fanii site-ului  sa il urmareasca pe blogul personal pentru a fi la curent cu ce lucreaza in continuare. “Si cum ar spune Terminatorul cu un accent german ‘Ma voi intoarce!’”.

Joia trecuta, dupa 7 ani de litigiu, MPAA anunta ca Isohunt se va inchide in urma procesului de piraterie intentat de studiourile Hollywood, totodata cazand de acord sa plateasca 110 milioane de dolari pentru daune de facilitare a pirateriei online.

Nu se stie inca de unde sau cand va fi platita aceasta suma si ce vor face in continuare atat fondatorul Gary Fung cat si restul angajatiilor Isohunt.

Pentru multi utilizatori, Isohunt era folosit in scopuri personale. Este adevarat ca fiecare dintre noi cu un cont Icloud poate descarca aceleasi produse, dar la un pret care difera in functie de tipul de “produs” descarcat. Asa ar fi modul cel mai corect, din care beneficiaza si au de castigat  atat utilizatorul cat si producatorul .

Pirateria este pedepsita prin lege, chiar si la noi, dupa cum ne anunta reclamele pe care le stim deja .

Nu degeaba avem si un proverb : “Paza buna trece primejdia rea.” De sa riscati amenzi, sau confiscarea calculatorului sau laptului?

 

Sursa: incont.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>