Pages Navigation Menu

A venit iarna in Desertul Atacama

A venit iarna in Desertul Atacama

lapovita-si-ninsoare-in-desertul-atacama-cel-mai-arid-loc-de-pe-glob-223073 

In desertul Atacama, cea mai arida zona de pe mapamond, s-a produs un adevarat miracol! A nins si a plouat! Localnicii si specialistii au afirmat ca aceasta este cea mai consistenta cantitate de precipitatii din ultimii 30 de ani.

Unii localnici nu au fost foarte incantati de acest fenomen meteo extrem de rar. Ninsoarea a blocat principalele artere de circulatie.  Altii, cetateni ai unui mic orasel chilean, au profitat de ocazia de a se bate cu bulgari de zapada pentru prima data in viata lor.

chile desert rain-409632919_v2.grid-8x2

Specialistii meteo au afirmat ca se asteapta sa mai ploua in zilele urmatoare.

Desertul Atacama este cel mai arid loc din lume. Media anuala de precipitatii este sub 1 milimetru in unele zone.  In alte regiuni se poate ajunge pana la o medie de 15 milimetri pe an. La unele statii meteo nu s-a inregistrat niciun strop de ploaie de cand se fac masuratori. Datele istorice au aratat ca in perioada 1570 – 1970 nu s-a inregistrat nici o ploaie torentiala in unele zone.

In orasul San Pedro de Atacama aflat la circa 1000 de kilometri de capitala Santiago de Chile s-a inregistrat cea mai consitenta ninsoare din ultimele 3 decenii. De asemenea cum era de asteptat si temperatura a fost extrem de scazuta. Temperatura minima a ajuns pana la valoarea de -25◦Celsius.

Va prezentam mai jos un filmulet in limba spaniola despre faimoasa ninsoare din Atacama.

Sursa: Daily mail

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>