Pages Navigation Menu

A opta carte din seria „Harry Potter” va fi publicată în această vară

A opta carte din seria „Harry Potter” va fi publicată în această vară

Fanii cărților din seria „Harry Potter”, scrise de Joanne K. Rowling au noi motive de bucurie. În această vară va fi publicată cea de-a opta carte din serie, „Harry Potter și copilul blestemat”, o continuare a poveștii vrăjitorului care a fermecat copiii din întreaga lume, informează site-ul pottermore.com.

Harry Potter www.pottermore.com

Harry Potter
www.pottermore.com

Cea de-a opta poveste despre Harry Potter a fost scrisă de J.K.Rowling în colaborare cu Jack Thorne și John Tiffany, fiind, de fapt, o piesă de teatru, care va avea premiera în Londra, la 30 iulie. Autorii s-au gândit să publice scriptul acestei piese, astfel ca fanii din întreaga lume care nu vor vedea reprezentarea poveștii pe scenă să poată avea acces la versiunea scrisă. Atât cartea, cât și varianta ebook a acesteia vor fi disponibile la 31 iulie, la o zi după premiera piesei de teatru.

Povestea lui Harry Potter din a șaptea carte din serie, „Harry Potter și Talismanele Morții” s-a încheiat cu epilogul după 19 ani de la bătălia de la școala de magie Hogwarts, în care Harry își ducea cei trei copii la trenul spre Hogwarts.

Povestea din a opta carte va fi reluată în două părți și, așa cum este prezentată pe site-ul pottermore.com, îi va urmări evoluția celui de-al treilea copil al lui Harry, Albus, nevoit să suporte greutatea unui nume și a unei moșteniri pe care nu a dorit-o niciodată. Trecutul se îmbină cu prezentul, iar atât tatăl, cât și fiul învață lecția că uneori, răul vine din locuri neașteptate. Din a opta carte nu vor lipsi nici vechile personaje care au fost alături de Harry Potter, cum ar fi prietenii săi, Ron și Hermione.

Interesul în rândul fanilor pentru „Harry Potter și copilul blestemat” a fost uriaș, arată sursa citată, iar acum fanii din toată lumea vor putea să-i însoțească pe Harry, Ron și Hermione în noua etapă a călătoriei lor.

Primul volum din Harry Potter a fost publicat în 1997, iar cel de-al șaptelea în 2007, cărțile devenind rând pe rând best-seller, cu vânzări de peste 450 de milioane de copii în întreaga lume, scrie CNN.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>