Pages Navigation Menu

A murit Gabriel Garcia Marquez

A murit Gabriel Garcia Marquez

Marquez

Renumitul scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez s-a stins din viata ieri, la varsta de 87 de ani. Acesta a fost distins cu premiul Nobel in anul 1982 pentru romanul ” Un veac de singuratate”. Marquez suferea de pneumonie, potrivit spuselor presedintelui Columbiei, Juan Manuel Santos, si fusese externat din spital pe 8 aprilie, unde a fost tratat impotriva unor infectii pulmonare si urinare.

Scriitorul a murit in resedinta sa din Ciudad de Mexico, fiind vegheat de sotia sa si de cei doi fii ai sai, Rodrigo si Gonzalo.

            “Un veac de singurătate şi tristeţe în faţa morţii celui mai mare columbian din toate timpurile. Solidaritate şi condoleanţe lui Gaba şi familiei. Uriaşii nu mor niciodată.” a scris pe Twitter, la putin timp dupa aflarea vestii, presedintele Columbiei.

Gabriel Garcia Marquez este considerat a fi unul dintre  cei mai mari scriitori de limba spaniola  si intemeietor al realismului magic, curent literar reflectat de majoritatea scrierilor sale. Cele mai cunoscute opere ale sale sunt : ” Un veac de singuratate”, ” Dragostea in vremea holerei”, ”  Toamna patriarhului”, ” Generalul in labirintul sau”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>