Pages Navigation Menu

A fost deschis un bar de noapte cu tematică Vladimir Putin

A fost deschis un bar de noapte cu tematică Vladimir Putin

b6754351-6895-4973-af5d-f8b99ca2992a-460x276

 Un bar de noapte care-l sărbătoreşte şi-l satirizează totodată pe preşedintele rus Vladimir Putin a fost deschis în capitala kîrgîză Bişkek, în care personalul, în uniforme pe spatele cărora scrie “#oamenipoliticoşi”, serveşte băuturi cu numele Kabaeva sau Berezovski, relatează The Guardian online.

“Care este numele feminin preferat de Putin”, a strigat către public animatorul petrecerii de deschidere al “Barului Putin”, inaugurat săptămâna aceasta, scrie ziarul britanic în acest reportaj. “Alina!”, i-a răspuns publicul la unison, referindu-se la numele fostei gimnaste olimpice Alina Kabaeva, despre care presa scrie că ar fi iubita preşedintelui. “Nu Liudmila?”, a continuat animatorul, referindu-se la numele fostei soţii a lui Putin. “Deloc!”, i-a răspuns publicul.

“Vreau să creez un loc călduros în care oamenii să poată să se bucure de o atmosferă plină de viaţă şi să nu se ia prea în serios”, a declarat pentru The Guardian Ernest Japarov, care s-a prezentat ca fiind proprietarul barului, dar nu şi un “putinist”.

Însă, potrivit presei locale, ambasadorul rus în Kîrgîzstan Andrei Krutko ia localul foarte în serios. El a declarat miercuri pentru ziarul Vecernîi Bişkek că numirea unui “loc de băut” după “preşedintele nostru” este “neetică” şi a promis că va face tot posibilul “fie ca locul să fie închis, fie să-l determine să-şi schimbe numele”.

Luna trecută, autorităţile de la Bişkek au eliminat toate panourile şi bannerele prin care se făcea reclamă Barului Putin.

În cealaltă parte a oraşului, “Barul Obama”, concurenţa “uşor mai rafintă” – potrivit ziarului britanic – a localului dedicat lui Putin s-ar putea confrunta cu o posibilă schimbare de imagine, în contextul în care mandatul acestuia la Casa Albă se apropie de final, mai comentează The Guardian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>