Pages Navigation Menu

A fi sau a nu fi… fashion-ista

A fi sau a nu fi… fashion-ista

unica

Marti,  24 Septembrie 2013, intr-un cadru restrans dar plin de zambete si aspiratii, tinerele din Bucuresti au participat la editia a V-a a Atelierului de Idei Unica – Bussines-ul in Moda.


Invitatele speciale ale redactorului Unica, Raluca Hagiu, au fost femei de succes, care s-au lansat in moda, si-au facut un renume iar in aceasta seara au venit sa impartaseasca cheia succesului: Dana Rogoz, blogger si nou intrata in lumea modei cu gentile Moon, Raluca Vasiliu – imaginea Nalia Varam, Venera Arapu – designer si Ana Morodan –fashion blogger.
Discutiile au fost interesante si constructive daca esti o tanara artista aflata la inceput de drum. Indemnul care a reiesit de la fiecare invitata in parte a fost pastrarea increderii in sine, atentia la detalii, la necesitatile publicului tinta. In prezent este cu atat mai greu sa te mentii, sau sa devii un fashion icon pentru ca societatea este saturata de brand-uri, putini isi mai intorc privirea catre hand-made cand totul vine de-a gata la H&M, Zara, etc. Dar nu trebuie sa ne descurajam. Asa cum spuneau si invitatele, daca ceea ce creezi vine din suflet, o faci cu pasiune si nu te gandesti la castigul imediat, reusesti sa te impui.
Am mai inteles ca trebuie sa fii in trend, dar sa nu faci compromisuri, sa ramai cu aceleasi principii care te definesc, dar sa le modelezi si sa le imbraci in ce se doreste pe piata.
Raluca Vasiliu, creatoarea imaginii Nalia Varam, a descoperit ca dintr-un material frumos si delicat din care se creeaza o rochie, se pot crea si pantofi. Atelierul mic, dar profesionist, aduce la viata pantofi si botine unicat, din materiale interesante si extravagante. Venera Arapu a vorbit de lupta pentru supravietuirea in jungla imbracamintii de serie si implementarea noutatilor pentru fiecare sezon.
Ideea de baza este sa nu-ti pierzi identitatea incercand sa creezi lucruri, sa te ridici din multime prin ceva nou si fashionable si in fiecare clipa sa tii aproape de publicul tinta. Cred ca acest atelier a raspuns multor intrebari destinate incercarilor timide ale tinerelor artiste in devenire. Trebuie insa sa nu ne pierdem speranta, chiar daca un reusim din prima.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>