Pages Navigation Menu

A aparut roata de bicicleta inteligenta, controlata de smartphone

A aparut roata de bicicleta inteligenta, controlata de smartphone

Bicicleta nu s-a schimbat foarte mult de-a lungul istoriei, iar conceptul a ramas acelasi. Un inventator din SUA incearca acum sa schimbe transportul in zonele urbane.

Assaf Biderman lucreaza in Cambridge, Massachusetts SUA, la o inventie pe care a denumit-o “Roata Copenhaga”, scrie CBS News.

“Incepi sa pedalezi. Roata intelege modul in care o faci si apoi te ajuta. Doar te impinge, multiplicand puterea ta de pana la zece ori”, spune el.
CopenhagenWheel-2

Datorita noii roti, bicicleta functioneaza ca o masina hibrid cu motor electric. Un calculator minuscul transmite catre motorul ei informatiile care o activeaza. Aceasta poate fi reincarcata la o priza sau se poate incarca in timpul mersului.

In cazul in care cineva se deplaseaza la vale cu bicicleta, roata va inmagazina energia acumulata si va frana atat cat este nevoie. Daca utilizatorul se deplaseaza la deal, aceeasi roata va avea rolul de a-l impinge pentru a-i usura efortul. Ea asigura o deplasare asistata pentru o distanta de aproape 50 de kilometri, la o viteza maxima de circa 30 km/h.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>