Pages Navigation Menu

A aparut fontul ce simuleaza dislexia

A aparut fontul ce simuleaza dislexia

Fontul realizat de designerul Daniel Britton devine o provocare atunci cand incerci sa il citesti. Fontul simuleaza cat de frustranta este dislexia.

Considerand ca aceasta boala este neinteleasa si necercetata, Britton a realizat fontul si aceste imagini pentru a atrage atentia asupra bolii.

Untitled_2

“Retorica despre oamenii suferind de dislexie este ca sunt prosti, lenesi, ca nu incearca suficient”, a declarata Britton. “Atunci cand oamenii incearca sa simuleze dislexia, estompeaza unele litere, pun un e intors si lasa extra spatii intre cuvinte. Suferind el insusi de aceasta boala, Britton a simtit ca aceste reprezentari nu sunt realiste”.

“Creierul uman poate depasi aceste obstacole si descifra textele scrise astfel. Asa ca nu este deloc ca si cum ai avea dislexie. Pentru majoritatea bolnavilor, literele si numerele nu sar pe pagina si culorile raman aceleasi. Este vorba despre o intrerupere a comunicarii intre ochi si creier. Poti vedea informatia, poti vedea fiecare litera perfect, dar exista ceva in mintea ta ce opreste si incetineste procesul”.

Pentru a incetini ritmul de citire a unei persoane ce nu sufera de dislexie, Britton a inlaturat 40% din liniile fiecarei litere, transformand procesul de citire intr-o lupta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>