Pages Navigation Menu

80% din birourile închiriate anul trecut sunt în zona de nord a Bucurestiului

80% din birourile închiriate anul trecut sunt în zona de nord a Bucurestiului

skytower-1024x690

Aproape 80% din spațiile închiriate în Bucureşti anul trecut sunt situate în clădiri de birouri din centru-nord și nord, unde au fost livrate şi cele mai multe proiecte, iar pentru 2015 şi 2016 atenţia companiilor s-ar putea îndrepta şi spre centru-vest, cu multe proiecte în plan, potrivit Esop.

Astfel, anul trecut 59% din spaţiile de birouri tranzacţionate se află în zona de centru-nord şi 17% în zona de nord, potrivit unei analize ESOP, realizată pe baza datelor centralizate de forumul marilor firme de consultanţă imobiliară. La mare distanţă, la egalitate pe locul trei se află zona ultracentrală şi zona de centru-vest, fiecare cu o pondere de 8% din totalul tranzacţiilor.

În Bucureşti, volumul tranzacţiilor (relocări, pre-închirieri, expansiuni şi renegocieri) a crescut anul trecut, de la 291.588 de metri pătraţi la 308.353 metri pătraţi.

Clădiri vedetă preferate de chiriaşi în 2014 au fost Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, situată în zona Barbu Văcărescu din centru-nord, cu 11 contracte încheiate în 2014, din care două intermediate de ESOP, Hermes Business Campus, din zona Dimitrie Pompeiu, care a atras zece chiriaşi, pentru un total peste 14.000 mp, Ethos House, cu şase clienţi noi şi parcurile de afaceri pentru care au optat companiile multinaţionale care au dorit să-şi strângă angajaţii sub acelaşi acoperiş – Globalworth Campus (Telekom, 25.000 mp), North Gate (Renault, 20.000 mp), Bucharest One (Vodafone, 16.000 mp) şi Green Court (Orange, 13.700 mp).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>