Pages Navigation Menu

8 detalii pe care nu le stiai despre premiile Oscar

8 detalii pe care nu le stiai despre premiile Oscar

oscar 

Istoria galei Oscar, a cărei a 87-a ediţie va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles, este caracterizată de multe detalii notabile şi insolite, informează presa internaţională.

1. 3,85 este greutatea, în kilograme, a unei statuete Oscar, care are o înălţime de 34 de centimetri.

2. 3.400 este numărul de locuri din Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre), unde gala premiilor Oscar este organizată în fiecare an, începând din 2002.

3. 1929 este anul primei ediţii a premiilor Oscar, la doi ani după înfiinţarea Academiei de film americane – The Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

4. 1.500 este numărul jurnaliştilor şi angajaţilor din mass-media acreditaţi la Oscar.

5. 300 este numărul fericiţilor câştigători, aleşi prin tragere la sorţi, ai locurilor de lângă covorul roşu pe care vor defila celebrităţile.

6. 24 este numărul categoriilor de premii – cu excepţia celor pentru întreaga carieră -, însă pot exista mai mulţi câştigători în cadrul unei singure categorii.

7. 37 este recordul selecţiilor la categoria cel mai bun film străin, deţinut de Franţa. 14 este recordul de premii Oscar obţinute la categoria “cel mai bun film străin”, deţinut de Italia. Franţa se situează pe locul al doilea, cu 12.

8. 20 este recordul de nominalizări la Oscar, deloc de invidiat, deţinut de inginerul de sunet Kevin O’Connell, care nu a obţinut niciodată acest trofeu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>