Pages Navigation Menu

76,5 milioane de dolari pentru 2 tablouri de Rothko

76,5 milioane de dolari pentru 2 tablouri de Rothko

Doua tablouri de Rothko au fost vandute marti la New York pentru 76,5 milioane dolari, a anunţat casa Sotheby’s, citată de AFP.

“Untitled”, un tablou în ulei în tonuri albastre şi mov, realizat în 1970, a fost vândut cu 39,9 milioane de dolari. Tabloul era estimat la un preţ cuprins între 15 milioane şi 20 de milioane de dolari.

cococozy-moca-mark-rothko-gallery-no-61-rust-blue

O pictură similară, “Untitled (Yellow, Orange, Yellow, Light Orange)”, datând din 1955 şi estimată între 20 milioane şi 30 milioane de dolari, a fost vândută cu 36,6 milioane de dolari.

Cele două tablouri au făcut parte din colecţia privată a lui Rachel “Bunny” Mellon, moştenitoarea creatorului apei de gură Listerine, decedată în luna martie, la vârsta de 103 ani.

Alte două opere de Rothko vor fi prezentate la licitaţia de marţi: un tablou în acril din 1969 (“Untitled”) şi “No. 21 (Red, Brown, Black and Orange)”, o pictură în ulei din 1951.

Mark Rothko, născut în 1903, în Letonia, a murit în 1970. El este considerat unul dintre marile nume din arta modernă graţie stilului său caracteristic, bazat pe juxtapunerea unor blocuri de culori vibrante.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>