Pages Navigation Menu

6 iulie: Ziua sărutului

6 iulie: Ziua sărutului

În toată viața se estimează că ne petrecem câteva săptămâni sărutându-ne, iar în total, spun cercetătorii, primim aproximativ  25.000 de săruturi. Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ca ziua de 6 iulie să fie dedicată sărutului.

„Sărutul”, Auguste Rodin

„Sărutul”, Auguste Rodin

Întreaga lume sărbătorește în 6 iulie ziua sărutului.

Sărutul mărturiseşte iubirea, pasiunea, dorinţa, prietenia, încrederea, respectul, veneraţia, recunoştinţa, dar şi trădarea sau ipocrizia. Este pasional, părintesc, filial, frăţesc, prietenesc, oficial sau formal. Este legal sau interzis, e dat cu plăcere sau furat, e cerut sau chiar bine vândut.

Se estimează că în viaţa noastră primim 25.000 de săruturi, în total petrecem câteva săptămâni din viaţă sărutându-ne, majoritatea persoanelor se apleacă spre dreapta când sărută, doua treimi dintre oameni ţin ochii închişi, iar un minut de sărutări consumă 26 de calorii.

De asemenea, se pare că bărbații care îşi sărută partenerele dimineața, înainte de a pleca la muncă, au un salariu mai mare decât cei care sar peste acest gest.

sărutul

„Sărutul” lui Constantin Brâncuși

Antropologii au ajuns la concluzia că obiceiul sărutului este legat de supravieţuirea speciei, iar chimiştii şi biologii care au analizat în detaliu reacţiile chimice declanşate de sărut, afirmă fie că ar fi echivalentul unui vaccin natural sau a unui drog care face creierul să secrete aceiaşi neurotransmiţători ca şi în cazul în care sărim cu paraşuta, facem bungee jumping sau alergăm, fie că, dimpotrivă, ar fi un focar de boli.

Dar, dincolo de statistici, sărutul rămâne în primul rând un gest romantic şi apoi un bun remediu natural, împotriva stresului şi a ridurilor, pentru a îmbunătăţi circulaţia şi ameliora durerile. Aşa se explică de ce atunci când mamele îşi sărută copiii care se lovesc, durerea începe să dispară.

„Îndrăgostiții”, Rene Magritte,

„Îndrăgostiții”, Rene Magritte

Sursă: http://stiri.tvr.ro

 

Citește și: Madonna, sărut forțat pe scenă

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>