Pages Navigation Menu

450 de ani de la nasterea lui William Shakespeare

450 de ani de la nasterea lui William Shakespeare

William_Shakespeare_1609

Piese de teatru scrise de William Shakespeare vor fi puse in scena in lumea intreaga – de la plajele din Bahamas pana in Coreea de Nord – pentru a marca implinirea a 450 de ani de la nasterea poetului, dramaturgului si scriitorului britanic. Nasterea acestuia este in mod traditional sarbatorita pe 23 aprilie, de Sfantul Gheorghe, o sarbatoare nationala in Marea Britanie.

 Astfel, trupa de teatru Shakespeare’s Globe, teatru londonez reconstruit pentru a semana perfect cu teatrul Globe din epoca lui Shakespeare, a inceput pe 23 aprilie un turneu mondial, care va dura doi ani. Actorii teatrului vor juca „Hamlet”, una dintre cele mai cunoscute piese scrise de dramaturg, in peste 200 de tari, inclusiv in Coreea de Nord. Turneul se va incheia in 2016, in Danemarca, la castelul Kronborg, care serveste drept cadru general pentru piesa lui Shakespeare, potrivit Mediafax.

  Pana atunci, trupa compusa din 12 actori originari din Marea Britanie, Nigeria, Hong Kong si Noua Zeelanda, va juca in teatre nationale, pe plajele din Nauru si Bahamas, in amfiteatre greci si romane, in Teatrul Shakespeare din orasul polonez Gdansk, in Palatul Regal din Lituania, in piata Jemaa el-Fna din Marrakech, dar si la nord de Cercul arctic.

Tot cu ocazia implinii a 450 de ani de la nastera sa, pe 23 aprilie, trupa de teatru de comedie The Reduced Shakespeare Company a stabilit miercuri un record mondial, jucand o versiune a spectacolului „Hamlet” la o altitudine de 11.000 de metri, intr-un avion al companiei EasyJet care facea legatura intre Londra si Verona, orasul italian care a servit drept cadru general pentru doua dintre piesele scrise de Shakespeare.

Un sondaj realizat in China, Statele Unite ale americii, Germania, India si Brazilia a aratat ca Shakespeare este numele cel mai des evocat atunci cand participantii au fost rugati sa se gandeasca la Marea Britanie, devansandu-i in clasament pe regina Elizabeth a II-a si pe fotbalistul David Beckham.

Sursa foto: globalgrey.co.uk

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>