Pages Navigation Menu

22 de ani fara legendarul Freddie Mercury

22 de ani fara legendarul Freddie Mercury

Freddie-Mercury

Ieri s-au implinit 22 de ani de cand a murit Freddie Mercury, leader-ul formatiei Queen. Artistul s-a stins din viata la varsta de 45 de ani, din cauza complicatiilor provocate de SIDA.

La mai bine de 20 de ani de la moartea sa, imaginea legendarului solist ramane una puternica, iar formatia britanica Queen continua sa domine si acum scena rock-ului mondial.

Freddie Mercury,  (numele sau adevarat Farrokh Bulsara) s-a nascut in Zanzibar in anul 1946. Mercury a fost trimis la varsta de 7 ani in India unde si-a facut studiile. In anul 1971 a infiintat trupa Queen, alaturi de Brian May, Roger Taylor si John Deacon.  Printre cele mai indragite piese putem mentiona: Bohemian Rhapsody, We are the champions, Under pressure, Barcelona, The show must go on, Who wants to live for ever.

Artistul era un om al spectacolului, fiind recunoscut pentru calitatile sale vocale si pentru prestatiile live. Considerat ca fiind unul dintre cei mai buni cantareti din toate timpurile, acesta avea o voce deosebita. Desi vorbea pe tonalitati de bariton canta majoritatea melodiilor ca tenor. Soprana Monserat Caballe, cu care acesta a inregistrat un album, afirma: ,,diferenta dintre Freddie si toti ceilalti cantareti rock este voceaʺ. Si cantaretul Axl Rose (solistul formatiei Guns N’Roses) vorbea despre talentul lui Mercury: ,,Daca nu aveam melodiile lui Freddie Mercury cand eram copil, nu stiu unde as fi fost acum. M-a invatat multe lucruri despre muzica. Mi-a deschis minteaʺ. De asemenenea a fost si un mare compozitor, compunand sute de melodii care au intrat in istoria muzicii.

Queen Perform At Live Aid At Wembley

Freddie Mercury a fost diagnosticat cu HIV in 1987. Initial, el nu a dorit ca informatia sa fie facuta publica si a negat zvonurile aparute in presa. Simtind sfarsitul aproape a trimis un comunicat de presa, in noiembrie 1991, in care a afirmat: ,,Da, este adevarat, sunt seropozitivʺ. Freddie Mercury a murit la scurt timp dupa ce a facut aceasta declaratie.

 

Sursa: ultimate classic rock

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>