Pages Navigation Menu

2000 de oameni au manifestat aseara in Bucuresti impotriva proiectului Rosia Montana

2000 de oameni au manifestat aseara  in Bucuresti impotriva proiectului Rosia Montana

2000 de oameni au manifestat aseara in capitala, pentru a patra zi la rand, impotriva proiectului de la Rosia Montana. Dupa ce au protestat in Piata Universitatii, in jurul orei 23, au reusit sa impinga cordoanele de jandarmi care ii supravegheau si au blocat Bulevardul Regina Elisabeta. In timpul manifestatiei, tinerii s-au imbrancit cu jandarmii pe care i-au acuzat ca au folosit gaze lacrimogene pentru a-i indeparta, fapt negat vehement de purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache.

614937_274627202639427_233911835_o
A fost pentru prima data cand oamenii au scandat alaturi de mesajele referitoare la Rosia Montana “Uniţi, salvăm Roşia Montană”, “Solidaritate”, “Cinste roşienilor”, “Vrem cultură, nu cianură” si lozinci impotriva Guvernului si presedintelui : ” Jos Guvernul Ponta” si ” Jos Basescu”.
Este cea de-a patra zi de protest impotriva proiectului de lege care prevede ca exploatarea la Rosia Montana va incepe la sfarsitul anului 2016. Manifestantii sunt nemultumiti de procedeele de extractie a aurului, care presupun utilizarea anumitor cianuri, care ar putea dauna mediului inconjurator.
Tot ieri, premierul Victor Ponta a anuntat infiintarea unei comisii speciale a Parlamentului, care va analiza proiectul si opiniile societatii civile si va decide daca exploatarea va incepe la termenul stabilit de proiect.
Sursa : mediafax, realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>