Pages Navigation Menu

18 Lounge… Dinner with a view

18 Lounge… Dinner with a view

mood05

Accesez site-ul http://www.18lounge.ro/ si-mi infloreste instant un zambet pe fata, caci motto-ul bucatarulului sef este “You are what you eat” si eu tocmai ce comandasem porc… :)

Restaurantul se afla chiar la Casa Presei Libere, mai exact in unul din “Turnurile gemene”, intrarea facandu-se pe la Millenium Bank. Fiind situat la etajul 18, este mai mult decat evident de unde ii vine numele. View-ul este intr-adevar feeric, asta in cazul in care un ospatar zelos nu trage “obloanele” tocmai cand tu privesti languros la luminitele orasului…

Exista zona de fumatori si zona de nefumatori, dar chiar si in timpul saptamanii trebuie sa faci rezervare daca optezi pentru zona de nefumatori si iti doresti eventual sa-ti impresionezi partenerul cu un loc la fereastra.

Personalul este amabil, jovial. Meniul destul de restrans, preturile medii spre mari. Comanda vine destul de rapid, timp in care poti purta o conversatie despre job sau vreme, dupa caz.

Eu am comandat Porc caramelizat cu aroma de hrean, servit cu spanac tanar (32 ron), partenerul a optat pentru Piept de curcan saltimbocca (34 ron).

Porcul se lafaia intr-o farfurie elegant compusa din cateva frunze de spanac tanar care se alintau pe langa garnitura de hrean si piureul de… castane, sa zicem… caci nu s-a prezentat. Preparatul destul de bun insa foarte gras, a trebuit efectiv sa aleg slanina de carne. Nu stiu ce sa zic despre pieptul de curcan caci nu am indraznit sa invadez farfuria interlocutorului meu, insa feedback-ul a fost pozitiv, desi farfuria lui mi-a parut cam golasa.

La pranz (intre 12.00 si 16.00) poti opta pentru “all you can eat” la costul modic de 25 ron.

PROS: Atmosfera eleganta, view relativ spectaculos in comparatie cu… restul restaurantelor de pe la noi. Se serveste vin la pahar, ceea ce iar nu intalnesti in multe locatii din capitala.

CONS: In afara de servetul de carpa, nu aveam alte servetele la dispozitie (asta in conditiile in care poate nu ai avut inspiratia sa arunci guma in cosul de gunoi de la parter).

 

Sursa foto: www.18lounge.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>