Pages Navigation Menu

1,7 miliarde de euro pentru Reebok

1,7 miliarde de euro pentru Reebok

Adidas a primit o ofertă de 1,7 miliarde de euro pentru divizia Reebok, din partea unui consorţiu de investitori din Hong Kong şi Abu Dhabi, al doilea mare producător de articole sportive la nivel mondial trebuind să decidă viitorul afacerii care i-a adus pierderi în ultima perioadă.

Firma de investiţii Jynwel Capital, în asociere cu mai multe fonduri din Abu Dhabi, a înaintat directorilor Adidas o ofertă nesolicitată pentru Reebok, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, informează The Wall Street Journal.

Acţiunile Adidas au avansat cu 8,1% pe bursa din Frankfurt, după răspândirea informaţiei legate de oferta primită de compania germană. Preţul acţiunilor Adidas au scăzut cu aproximativ 40% în acest an.

“Dacă Adidas vinde marca Reebok, pentru investitori ar fi o dovadă că achiziţia Reebok a fost o greşeală”, a declarat Rossi. El a adăugat că vânzarea Reebok ar fi o eroare strategică, întrucât divizia dă semne de revenire.

Adidas a pierdut locul doi în rândul producătorilor de articole sportive pe piaţa din SUA, în detrimentul Under Armour, compania punând acest declin pe seama rezultatelor slabe ale unităţii Reebok şi a accidentărilor suferite de starul Derrick Rose din NBA, cu care Adidas are contract.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>