Pages Navigation Menu

15 ani Red Bull Music Academy: About music making

15 ani Red Bull Music Academy: About music making

RBMA15_1

Aducand mereu un element de unicitate, publicul s-a obisnuit deja cu extravagantele evenimente Red Bull.Cel mai nou proiect – 15 ani de Red Bull Music Academy – ne arata cealalta fata a activitatilor in care brand-ul se implica. Axandu-se pe partea creativa, evenimentul a omagiat 15 ani de influenta in lumea muziciii prin Academia Red Bull.

Proiectia filmului What difference does it make? A film about making music, regizat de Ralf Schmerberg a fost un eveniment care a mizat foarte mult pe simturi si pe creativitate. Desfasurat in Biserica Anglicana, accentul s-a pus pe ideea de atingere a divinitatii prin muzica.

Cei care au deschis seara, Electric Brother si Raul Kusak, au avut grija sa ne pregateasca, oferindu-ne un moment muzical inedit, inaltator am putea spune, daca luam in calcul si locatia evenimentului.

RBMA15_4

„Anul acesta se aniverseaza 15 ani de Red Bull Music Academy, iar filmul pe care urmeaza sa il vedem este o initiativa ce marcheaza aniversarea. In lung metrajul acesta urmeaza sa decoperiti multe nume sonore ale muzicii. Filmul are premiera in aceeasi zi in peste 60 de orase in toate cele 69 de fusuri orare. Tot ce urmeaza sa vedeti si sa auziti este adevarat si intim, despre muzica. Dar e doar o parte a adevarului despre muzica” spune Bogdan Serban.

Proiectia filmului a avut loc simultan in 65 de orase de pe glob, dintre care enumar Londra, Paris, Rio de Janeiro, Barcelona, New York, Tokyo, Cape Town, Toronto. Sa te uiti la un film si sa stii ca tu si inca cateva mii – chiar sute de mii – de oameni vedeti acelasi lucru in acelasi timp este impresionant. Pentru prima data de cand m-am familiarizat cu conceptul de globalizare, am avut sentimentul ca asa ceva poate fi posibil, indiferent de cultura din care provii.

RBMA15_5

Binenteles ca un rol important l-a avut si filmul in sine. Muzica – arta care se gaseste in orice colt al lumii. Indiferent de gen, de culoarea pielii, de valori si de principiile dupa care ne traim viata, este imposibil sa ramai indiferent la muzica, mai ales atunci cand ea vine din suflet. Povestea castigatorilor de la Red Bull Music Academy 2013, desfasurata la New York, se impleteste cu povestea unor titani consacrati deja in acest domeniu: Erykah Badu, Giorgio Moroder, Ken Scott, Debbie Harry.

Mergand pe firul fiecarei povesti, concluziile pot fi aceleasi: prin muzica te inalti. Atingi divinitatea cu fiecare sunet, bucuria iti invadeaza prin urechi sufletul, iar mintea iti este limpede. Este vorba despre incapatanare, provocari, inspiratie.

RBMA15_2

Desi accentul este pus pe partea sonora, este imposibil sa nu iti dai seama ca fiecare fraza rostita poate fi o lectie de viata, indiferent de domeniul in care activezi.

Filmul va putea fi vizualizat online incepand cu data de 18 februarie si va invit sa descoperiti nu numai provocarile pe care un artist le intampina, ci si satisfactiile si senzatiile pe care le incearca in procesul creativ.

RBMA15_3

Sursa foto: Cristian Vasile

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>