Pages Navigation Menu

11 Lucruri mai puțin cunoscute despre HERMÈS

11 Lucruri mai puțin cunoscute despre HERMÈS

De la moștenirea de familie la povestea din spatele cutiei portocalii, vă prezentăm 11 curiozități despre faimoasa marcă franțuzească Hermès.

posete hermes

www.harpersbazaar.com

1. Numele

Thierry Hermès a fondat imperiul modei, însă numele provine de la Hermès, el fiind zeul comerțului, zborului al hoților și mesagerul zeilor în mitologia greacă.

2.  Casa

Locul în care se fabrică în acest moment creații de sute de mii de euro a avut la început doar un ham și o șa. Renumita casă rezistă de 177 de ani.

3. Magazine

În întreaga lume există 315 magazine exclusiviste Hermès.

4. Cafeaua

Dacă sunteți în Franța și vreți să gustați o cafea originală Hermès, atunci aceasta poate fi găsită în magazinul Parisul, pe strada Sèvres, unde pe lângă o cafenea veți găsi în interior și o librărie. (www.harpersbazaar.com)

5. Specialist Web

Hermès a fost unul dintre primele brand-uri de lux care a lansat un site de e-commerce în anul 2001.

6.  Kelly și Birkin

Retailer-ul francez Hermès este cunoscut mai ales pentru gențile de mână clasice, fabricate din piele. Râvnitele Kelly și Birkin, numite după Grace Kelly și Jane Birkin, pot ajunge la prețuri  care depășesc un an de școlarizare Ivy League.  (New York Magazine)

http://yourbagyourlife.com

http://yourbagyourlife.com

7. Cutia portocalie

Cutiile portocalii Hermès au fost inițial crem cu margini aurii, care imitau pielea de porc, apoi  s-au schimbat în culoarea muștar cu margini maro. Primele cutii portocalii au apărut după al Doilea Război Mondial, din cauza lipsei de materiale originale.

8.  Cutia portocalie, partea a II-a

In 1994, Hermès a primit ambalajul Oscar pentru cutii portocalii pliate. Astăzi, există aproximativ 188 de dimensiuni de cutii  portocalii.

9. Eșarfa

Lungimea firului necesar pentru a face 1.000 eșarfe  Carrés Hermès  este egală cu distanța dintre Pământ și Lună, adică de 384.400 km.

10. Business de familie

Directorul artistic al companiei, Pierre Alexis Dumas, este un membru din generația a VI-a al familiei fondatoare Hermès. Dumas nu a avut doar rolul de director artistic. De fapt, el a spus că tatăl său (Jean-Louis Dumas și fostul președinte Hermès) l-a făcut să lupte pentru a dovedi că era potrivit pentru poziția pe care o ocupă în prezent. ( Wall Street Journal)

 http://www.thetimetv.com


http://www.thetimetv.com

11. Partea filantropică

Fundația Intreprinderii  Hermès a fost înființată în anul 2008 de către Pierre-Alexis Dumas. Până astăzi, aceasta are ca principale scopuri promovarea tehnicilor tradiționale de artizanat și sprijinirea artelor creative. De asemenea, s-a implicat în educație și formarea profesională, dar a avut și preocupări legate de mediu înconjurător.

  • Hermes
  •  Genți Kelly și Birkin
  • curea Hermes
  • geanta hermes

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>