Pages Navigation Menu

1,031 km aerieni, doar pe jos sau cu parapanta!

1,031 km aerieni, doar pe jos sau cu parapanta!

Toma Coconea and Martin Freinadametz riding during the Red Bull Men Against Machine at Lake Balea on May 28th, 2013

A mai ramas doar o saptamana pana cand Toma Coconea, reprezentantul Romaniei la Red Bull X-Alps, va lua startul in cea mai dificila competitie de adventure din lume. Timp de o luna Toma s-a antrenat pe traseu, incercand sa puna la punct cea mai buna strategie pentru cursa. Inainte de a pleca, Toma a mai facut fata unei provocari. Aflat la antrenamente in Carpati, Toma l-a intalnit pe Martin Freinademetz, mastermind-ul Red Bull Romaniacs, cel care verifica traseul pentru cea de a 10-a editiea celui mai greu raliu de enduro din lume. Cei doi s-au provocat unul pe celalalt, luandu-se la intrecere pana pe varful unui versant. Cine a castigat? Cel ajutat de caii putere (Martin) sau cel care si-a folosit propria forta (Toma)?

Un aer de entuziasm si speranta a inceput sa pluteasca deasupra Salzburg-ului, orasul din care pe 7 iulie, 31 de atelti din 21 de tari se vor alinia pentru a lua startul  in cea mai grea provocare din viata lor. Este startul unei calatorii chinuitoare de 1.031 de km aerieni, care strabate Muntii Alpi si se sfarseste in Monaco. Pe parcursul acesteia, atletii se vor confrunta cu vreme rea, oboseala si durerea.

Sportivii au in fata o competitie care le va testa limitele, spune Hannes Arch, mastermind-ul Red Bull X-Alps:  ”Nu este doar o provocare fizica. Este vorba despre corp si minte. Atletii trebuie sa functioneze la cote maxime timp de 18 ore, timp de mai bine de 10 zile. Este o adevarata aventura!”

Concurentii nu numai ca se numara printre cei mai buni parapantisti din lume, dar sunt si oameni obisnuiti cu greutatile si surprizele pe care muntele ti le poate oferi. Arch a adaugat: „Poti fi cel mai bun pilot in aer, insa nu este suficient. Trebuie sa fii si un bun montaniard, catarator si sa stii ce decizie sa iei, in functie de vreme”. 

Focul de arma care va da startul competitiei se va auzi pe 7 iulie, la ora 12.30 (ora Romaniei), in Piata Mozard din Salzburg. Fanii isi pot urmari preferatii datorita tehnologiei GPS de ultima ora. Red Bull Mobile Live Tracking le ofera fanilor si suporterilor sansa de a urmari cursa in timp real, inclusiv pe smartphone sau tableta. De asemenea, informatii despre vreme vor fi disponibile cu ajutorul wetter.tv, harti 3D si update-uri in timp real. Asta pentru a putea fi cat mai aproape de realitatea cursei.

Urmariti cursa live pe www.redbullxalps.com, Facebook si Twitter

Toma Coconea sau Martin Freinademetz? Cine a fost mai rapid?

Inainte de a pleca, Toma a mai facut fata unei provocari. Aflat la antrenamente in Carpati, Toma l-a intalnit pe Martin Freinademetz, mastermind-ul Red Bull Romaniacs, cel care verifica traseul pentru cea de a 10-a editie e celui mai greu raliu de endure din lume. Cei doi s-au provocat unul pe celalalt, luandu-se la intrecere pana pe varful unui versant. Cine a castigat? Cel ajutat de caii putere (Martin) sau cel care si-a folosit propria forta (Toma)?

Aflati raspunsul din materialul video disponibil gratuit aici:

https://www.redbullcontentpool.com/content/international/search?s=man+against+the+machine

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>