Pages Navigation Menu

10 orase care merita vizitate in 2014

10 orase care merita vizitate in 2014

La fiecare sfarsit de an, Lonely Planet alcatuieste o lista a celor mai atractive orase care merita vizitate in anul urmator. Iata care sunt orasele care nu trebuie ratate in 2014:

 

            1. Paris, Franta

 Paris

            Parisul a renascut. In urma unor discutii guvernamentale se incearca reducerea numarului de masini, mai ales in zonele protejate UNESCO, Parisul fiind unul dintre cele mai aglomerate orase din lume. Noua piesa de rezistenta este zona pietonala de aproximativ 2,5 kilometri, intre Pont de l’Alma si Muzeul Orsay. Mai mult decat atat, noua clopote noi, identice celor medievale, vor rasuna la Catedrala Notre Dame. Dupa ani de renovari, Muzeul Picasso va expune lucrari in interiorul Conacului Marais, ce dateaza din secolul al XVII-lea. Cu alte cuvine, cel mai frumos oras din lume va fi si mai frumos.

 

2. Trinidad, Cuba

Trinidad Cuba

            Orasul Trinidad se intinde de la poalele Muntilor Escambray si pana la inspumata Mare a Caraibelor. Cladirile care fac parte din Patrimoniul UNESCO, arhitectura de secol XIX, si mai ales decoratiile din portelan frantuzesc, marmura de Carrara si tavanele Mudejar fac din acest oras unul dintre cele mai atractive orase din Cuba. Un motiv in plus de vizitat in 2014 este aniversarea celor 500 de ani de la fondarea sa de catre conchistadorii spanioli, marcata prin evenimente culturale si celebrele fiestas.

 

3. Cape Town, Africa

 Vancouver Canada

            Nu exista niciodata un moment nepotrivit pentru a vizita orasul Cape Town. In ultimii ani, acest oras a primit numeroase omagii pentru frumusetea naturii care il inconjoara. Dar anul acesta, Cape Town este menit sa fie si mai frumos, purtand titlul de World Design Capital timp de 12 luni. Astfel, cei care il viziteaza vor putea vedea numeroase proiecte ce includ spatii verzi, dar si reamenajarea unor foste cartiere industriale.

 

4. Riga, Letonia

 Riga Letonia

            Aflata la intersectia marilor imperii, care au scris pagini intregi de istorie, capitala Letoniei, Riga a fost timp de secole o piesa strategica pentru anexarea de terenuri importante. Astazi, cu doua decenii de libertate, orasul a devenit o capitala cosmopolita si de referinta in zona Baltica. De-a lungul ultimilor ani, cafenelele moderne s-au raspandit rapid in intregul centru al orasului, cu sute de fatade in stilul Art Nouveau, fiind doar o mica parte din cumulul de elemente care i-au adus titlul de Capitala Culturala Europeana.

 

5. Zurich, Elvetia

Zurich Elvetia

            Ce este nou de vazut in Zurich, in 2014? Doar sansa de a vedea crema atletismului din lume. In luna august orasul va gazdui Campionatul European de Atletism. Nici viata de noapte nu este un aspect de neglijat, petrecareti din toata Elvetia si nu numai, fiind atrasi de acest oras. In plus fata de casele de moda deja celebre in toata lumea, orasul este plin de restaurante si cafenele bijou.

 

6. Shanghai, China

Shanghai China

            Shanghai este orasul pe care toata lumea vrea sa il vada. Transportul cu metroul se va mari in 2014, deschizandu-se cea de-a 14-a linie de metrou, ceea ce il face al treilea cel mai lung din lume. Tot in 2014 puteti vedea si Shanghai Tower, cu cele 121 de etaje ale sale, care va fi cea mai inalta cladire din China si cea de-a doua din lume. Shanghai Tower va gazdui si un hotel situat la cea mai mare inaltime.

 

7. Vancouver, Canada

 Vancouver Canada

            Vancouver ofera peisaje montane spectaculoase, parcuri mereu verzi, dar si plaje protejate. Situat in Peninsula Burrard, inconjurat de un cadru natural cu mare potential, orasul este unul foarte modern, fiind numit si Orasul Sticlei pentru turnurile de birouri si apartamente finisate cu sticla. Turistii vor putea aprecia  maretia acestui oras, dar vor avea totusi senzatia unui oras mic, incadrat de o natura care nu ingaduie niciun semn de plictiseala: inotul, schiatul sau drumetiile sunt doar cateva optiuni.

 

8. Chicago, USA

 Chicago SUA

            Orasul Vantului cum mai este numit, Chicago iese in evidenta prin arhitectura cu zgarie-nori, dar si prin muzeele sale, care gazduiesc colectii extrem de importante, Nu trebuie ratat nici Wrigley Field, stadionul de baseball preferat al Americii, care va sarbatori in 2014, 100 de ani de la infiintarea sa.

 

9. Adelaide, Australia

Adelaide Australia

            In timp ce Sydney si Melbourne se lupta pentru atentie, Adelaide s-a transformat cu timpul in orasul gazda perfecta. Aici au inceput sa se tina unele dintre cele mai populare evenimente sportive si artistice. In 2014 se va finaliza si proiectul Adelaide Oval, care va lega centrul orasului de Oval, cu parcuri frumoase, dar si de zona istorica.

 

10. Auckland, Noua Zeelanda

 Auckland Noua Zeelanda

            Auckland este adesea trecut cu vederea de turistii care se indreapta catre tinuturile sudice. Gastronomia, artele si exploatarea costei sunt motive intemeiate pentru a prelungi pentru cateva zile sederea in cel mai cosmopolit oras al Noii Zeelande. Alaturi de cladiri de patrimoniu si restaurante gazduite in ambarcatiuni, galeria extinsa de arta din Auckland trebuie vizitata, mai ales pentru uimitorul sau Atriu de sticla si lemn.

 

 

 

Sursa: lonelyplanet.com

Surse foto: infoturism.ro; mozcapetown.com; bdforum.org; websitesvancouver.com; secgo.com; tripadvisor.com; vreaubiletavion.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>