Pages Navigation Menu

10 Oameni cunoscuti datorita actiunilor caritabile

10 Oameni cunoscuti datorita actiunilor caritabile

Organizatiile caritabile au inceput sa se inmulteasca si asta dupa ce multe personalitati ale lumii si-au indreptat atentia spre cazurile sociale, conform list25.com.

Scopul tuturor organizatiilor formate in scopuri caritabile este de a oferi servicii filantropice oamenilor nevoiasi si fara aparare, de a promova sentimentul fraternitatii intre oameni, indiferent de religie, nationalitate, sex, casta sau clasa sociala, de a sustine unitatea si integritatea in societate. Caritatea ne permite sa pasim de pe calea inegalitatii si diferentelor pe cea a umanitatii si umilintei.

Galeria de mai jos prezinta 10 personalitati care au contribuit prin donatiile si activitatea lor, atat individuala, cat si colectiva la crearea unui trai mai bun pentru cei neajutorati, ceea ce i-a facut renumiti.

1.       Maica Teresa din Calcutta

Maica Tereza

Calugarita indianca romano-catolica, nascuta in Albania, Maica Teresa a fondat „Misionarele Caritatii”, o congregatie a religiei romano-catolice, care in 2012 avea un numar de 4.500 de surori si in prezent este activa in 133 de tari.  Aceasta comuniune contribuie la constructia unor adaposturi si case pentru oameni care sufera de HIV/SIDA, lepra si tuberculoza, organizeaza programe de consiliere pentru familii si copii, orfelinate si scoli.

2.       Nelson Mandela

Nelson Mandela

Nelson Mandela a fost un sustinator al drepturilor umane si sociale. Fostul presedinte al Africii de Sud a avut numeroase initiative menite sa imbunatateasca standardul de viata al populatiei de culoare din Africa de Sud. In 2011 s-a implicat alaturi de fotbalistul David Backhem in campania “No Child Born to Die”, ce a avut ca scop salvarea de la moarte a milioane de copii care trec in nefiinta in tarile in curs de dezvoltare din intreaga lume.

3.       Bono

Bono-U2

Bono, membrul faimoasei trupe de rock U2, este un star bogat care isi petrece majoritatea timpului liber cu oamenii influenti, care pot imbunatatii situatia copiilor din Africa.

4.       Bob Geldof

Bob-Geldof

Este cunoscut  in special pentru eforturile sale de combatere a saraciei in Africa. Impreuna cu Midge Ure a infiintat super formatia de caritate Band Aid cu scopul de a strange bani pentru combaterea foametei in Etiopia.  Geldof a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace, a fost innobilat de regina Elisabeta a II-a, fiind laureat, printre numeroase alte premii si nominalizari, al titlului „Man of Peace” prin care sunt identificate persoanele care aduc o „contributie remarcabila la pacea si dreptatea sociala internationala”.

5.       Danny si Marlo Thomas

Danny și Marlo Thomas

Ca un „actor al foamei”, Thomas a facut un juramant: „Daca va gasi succesul, atunci  va inchina un altar dedicat Sf. Iuda Tadeu, sfantul ocrotitor al cazurilor fara speranta.” Thomas nu si-a uitat niciodata promisiunea facuta Sf. Iuda , iar dupa ce a devenit un actor de succes la inceputul anilor 1950, sotia lui i s-a alaturat in calatoria prin Statele Unite pentru a strange fonduri cu care aveau sa dea o forma visului: Spitalul de Copii Sf. Iuda, un spital pentru copiii nevoiasi, care urmau sa fie ingrijiti indiferent de rasa, religie sau posibilitati financiare.

6.       Aung San Soo Yi

Aung San Soo Yi

Un politician al opozitiei birmaneze si presedinte al Ligii Nationale pentru Democratie in Birmania, Aung este probabil unul dintre cei mai importanti detinuti politici din lume, petrecandu-si ultimii 20 de ani din viata in arest la domiciliu. Sacrificiile sale imense pentru oamenii din Birmania au avut ca rasplata recunoasterea primita din partea numeroaselor organizatii guvernamentale din intreaga lume.

7.       Margaret A. Cargill

margaret_cargill

Mostenitoarea averii  corporatiei Cargill, Margaret A. Cargill a fost nominalizata de revista Forbes in topul „Cei mai generosi oameni din America”. Corporatia Cargill a fost fondata de bunicul ei in 1865 si a devenit una dintre cele mai mari companii din tara, cu interese de la produse agricole pana la capitolul financiar. Cand Margaret a murit in 2006 la varsta de 85 de ani ai-a lasat toate actiunile sale in valoare de 6 milioane de dolari Fundatiei Margaret A. Cargill si Asociatiei  Caritabile Anna Rey. Acestea au rolul de a sprijini mediul, invatamantul, arta, precum si alte cauze.

8.    Jimmy si Rosalynn Carter

Jimmy și Rosalynn Carter

Președintele Statelor Unite, Jimmy Carter a fost puternic implicat in problemele sociale si drepturile fundamentale ale omului. Alaturi de sotia sa, Rosalynn, a parasit Casa Alba si s-a dedicat progresului social si egalitatii intre albi si negri. Jimmy Carter este cel de-al 39-lea presedinte al Statelor Unite, fondator al „Carter Center” si laureat al „Premiului Nobel pentru Pace”.

9.       Yang Yuanqing

Yang Yuanqing

Conduce corporatia Lenovo si a castigat un loc in topul oamenilor renumiti pentru actiunile lor caritabile pentru ca a decis ca bonusul de 3 milioane de euro pe care l-a castigat compania sa-l imparta cu cei 10.000 de angajati.

10.       Regele Wolfson

Regele Wolfson

Surplusurile companiei pe care o conduce de 2,4 milioane de lire au fost impartite de regele Wolfsone celor 19.400 de angajati, ceea ce inseamna ca fiecare a primit cate 124 de lire.

 

4 Comments

  1. Mă așteptam să găsesc măcar un român în acest top.
    Poate este o idee. Acum că milostivul GIGI BECALI este în închisoare, nu mai vedem în media atâtea bancnote aruncate peste cardul auriu.

  2. gardul*

  3. Eu cred ca actele de caritate nu trebuie sa fie un motiv de fala. Eu ii admir pe aceia care fac acte de caritate discret cu scopul de a schimba o situatie delicata nu pentru imaginea personala.

    • Pana la urma un act de caritate este un act de caritate. Bineinteles ca motivele din spatele lui ar fi de preferat sa fie unele nobile dar pana la urma intr-o societate decadenta printre atatea “victime ale sitemului” nu putem sa nu zambim cand vedem ca cineva isi ajuta semenii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>