Pages Navigation Menu

10 lucruri despre orasul Casablanca

10 lucruri despre orasul Casablanca

Casablanca

 1. Orasul Casablanca este considerat cel mai mare oras si port a Marocului, dar si unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii. Cunoscut mai ales datorita filmului omonim cu Ingrid Bergman si Humphrey Bogart, Casablanca a devenit un centru turistic pentru cei aflati in cautarea relaxarii, a plajelor imense care marginesc Atlanticul, dar si a diferitelor posibilitati de distractie.

2. In Evul Mediu, orasul Casablanca purta denumirea de Anfa. Teritoriul acestuia a fost locuit inca din secolul al VII-lea de catre populatiile de berberi, urmand ca in secolul al XV-lea orasul sa fie cucerit de portughezi. Acestia au demolat vechiul oras gasit aici, au cosntruit o fortareata in jurul anului 1515, iar dupa marele cutremur din 1775 l-au parasit. Mai tarziu, Casablanca s-a aflat pentru scurt timp sub dominatie spaniola si apoi din nou sub dominatie portugheza. In anul 1907, orasul este ocupat de francezi. Sub administratie franceza, orasul a cunoscut o dezvoltare rapida, iar partea moderna a orasului s-a construit in jurul unei suburbii, cunoscuta sub numele de Moorish.

3. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Casablanca a jucat un rol important, fiind unul dintre cele trei mari puncte de debarcare in timpul invaziei Aliatilor din nordul Africii. In ianuarie 1943, presedintele Statelor Unite, Roosvelt si prim-ministrul Regatului Unit, Winston Churchill s-au inatalnit aici pentru a hotara ca tarile lor sa lupte pana la capitularea puterilor Axei.

4. Majoritatea cladirilor aflate in centrul orasului au fost construite in timpul dominatiei franceze, mai ales intre anii 1912-1930, reflectand un stil arhitectonic unic specific orasului.

5. Turistii care viziteaza Casablanca au posibilitati variate de shopping, alegand fie bazarurile traditionale, fie magazinele moderne. Foarte cautate de turisti sunt si baile turcesti, denumite de marocani hammams.Casablanca - Moscheea Hassan II

6. Majoritatea atractiilor turistice importante sunt situate in partea de nord a orasului. Marea Moschee Hassan II este considerata simbolul orasului, iar constructia sa a fost finalizata in anul 1993, necesitand pe de o parte eforturi financiare extrem de mari, iar pe de alta parte o imensa munca artistica a nu mai putin de 6000 de mesteri artizani. Minaretul Moscheei Hassan II are o inaltime de peste 200 de metri si este considerat cel mai inalt din lume.

7. Un alt obiectiv turistic important al orasului Casablanca este Muzeul Evreiesc Marocan, singurul de acest fel din lumea musulmana, fiind o dovada a tolerantei religioase caracteristica acestei tari. Aici sunt expuse vizitatorilor obiecte de cult antice ale evreilor, carti sau pergamente care au apartinut acestora.

8. Aleea Casablanca Corniche este considerata centrul vietii de societate si de noapte. Aleea de litoral porneste de la Moscheea Hassan II, iar de-a lungul ei de desfoasoara constructii importante ale orasului. Tot aici se gaseste si celebra cafenea a lui Rick, cunoscuta din filmul Casablanca.

9. Centrul istoric al orasului se numeste Medina, fiind un mic oras medieval inconjurat de ziduri, care inca mai pastreaza atmosfera veche specifica oraselor arabe nord-africane, cu stradute inguste si numeroase magazine cu produse traditionale.Casablanca El hank far

10. Farul El Hank a devenit unul dintre simbolurile din Casablanca. Acesta a fost construit in 1919 pentru a proteja navigatorii din apropierea tarmului orasului, lumina sa putand fi observata chiar si de la 30 de mile de tarm. Astazi, farul este locul preferat de excursii al turistilor.

 

Sursa: historia.ro

Sursa foto: cotidianul.ro; doctormacro.com; cntraveller.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>