Pages Navigation Menu

10 lucruri despre Macarons

10 lucruri despre Macarons

          1. Desertul pe baza de bezea, oua, zahar, migdale si colorant alimentar mai poarta si denumirea de Luxemburgeli, dar numele cunoscut de Macaron este derivat din cuvantul italian macarone sau maccherone, care inseamna bezea.

Macarons 

2. Macarons pot fi gasite intr-o varietate foarte mare de arome, de la cele traditionale, ciocolata si fructe, la cele mai noi si mai ciudate pentru un desert, cum este foie gras.

 

3. Macaroon este adesea confundat ca macaron, multi adoptand ortografia franceza ca scriere, pentru a distinge cele doua elemente in limba engleza, ceea ce a provocat confuzie in ortografia corecta.

 

4. Desi macaron este predominant un produs de origine franceza, au existat multe dezbateri cu privire la originile sale. Larousse Gastronomique citeaza macaron ca fiind creat in 1791 intr-o manastire langa Cormery. Altii vorbesc despre debutul lor in Franta, legat de sosirea patiserilor de origine italiana, pe care i-a adus cu ea, Catherina de Medici la casatoria sa cu Henric al II-lea al Frantei, in 1553. Mult mai tarziu, Pierre Desfontaines, patiser la celebra patiserie Laduree, a fost adesea creditat cu crearea lor.

 Macarons Musee du Macaron

5. In 1830, macarons erau servite in doua straturi cu adaos de lichior sau diferite condimente. Astazi, ele sunt servite cu doua discuri de bezea umplute cu diferite arome.

 

6.  Montmorillon este foarte cunoscut pentru macarons si are chiar un muzeu dedicat acestora. Maison Rannou-Metivier este cea mai veche patiserie unde se faceau macarons, in acest oras.

 Macarons Laduree

7. In Elvetia, macarons se numesc Luxemburgeli si sunt mai mici decat cele franceze, iar consistenta lor este mai aerata.

 

8. Macarons sunt populare si in Coreea de Sud, iar in coreeana se pronunta ma-ka-rong. Pentru a da un gust asiatic, praful sau chiar frunzele de ceai verde sunt folosite in procesul lor de fabricatie.

 

9. Macarons din Japonia sunt cunoscute sub numele de Makaron. Exista si aici o versiune foarte populara a lor, din faina de arahide si aromate in stil wagashi.

 

10. In Paris, lantul de patiserii Laduree este cunoscut pentru macarons de aproximativ 150 de ani. Tot in Franta, McDonald vinde macarons in McCafe, folosind reclama, care compara forma unei macaron cu cea a unui hamburger.

Macarons Mccafe reclama 

 

Surse foto: betabeat.com; francede.org; visit-poitou-charentes.com; eatmedaily.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>