Pages Navigation Menu

10 lucruri despre celebrii Converse

10 lucruri despre celebrii Converse

converse-all-stars1. Astazi, Converse a devenit sinonim cu relaxare, tinerete, agitatie sau concerte. Insa, istoria lor incepe mult mai de vreme, mai exact in 1908, cand Marquis Mills Converse, un respectat manager al unei firme producatoare de incaltaminte isi deschide propria companie numita Converse Rubber Shoe Company, in Malden, Massachuttes. Pana in 1915, Converse a produs incaltaminte obisnuita, care nu se diferentia cu nimic de restul. In 1915, realizeaza primul pantof sport, desenat special pentru tenis.

2. In 1917, incepe marea accensiune, odata cu lansarea baschetilor „All Star”. Cand Chuck Taylor un jucator important de baschet al anilor 20 a semnat cu Converse un contract de publicitatea, prin care ii promova in intreaga America, succesul a venit aproape imediat. In anul 1923 si-a adaugat semnataura pe seria All Star si a continuat sa lucreze alaturi de Converse, pana in 1969, anul mortii sale.

3. In 1941, cand America a intrat in Al Doilea Razboi Mondial, Converse  a trebuit sa se adapteze vremurilor, mult mai dificile de altfel. A inceput productia unor tenesi speciali pentru lupta, a unor cizme si costume care integrau cauciucul, un element specific Converse. Asa a luat nastere modelul A6 Flying Boot purtat de toti soldatii de la US Army Air Corps. Chiar si dupa razboi, incaltamintea Converse a fost purtata in timpul antrenamentelor.

4. Celebritatea lor a crescut si mai mult in anii 50 si 60, atunci cand artistul Charles Kerins si-a pus amprenta asupra unei serii Converse si s-a inceput promovarea in liceele americane, ilustrand baschetii Converse drept „pantofi sport esentiali”.

5. In anii 70, popularitatea Converse a inceput sa scada dramatic odata cu intrarea pe piata a unor competitori cu o tehnologie mult mai avansata precum Puma sau Nike. Tot atunci au pierdut titlul de „pantof oficial al NBA”. De atunci, desi au ramas pe piata ei au devenit un produs nisat.

6. In 2001, brandul a dat faliment, fiind inchisa ultima fabrica din Statele Unite ale Americii, iar productia mutata in tari precum Indonesia, China sau Vietnam. In 2003, Converse a acceptat sa intre in portofoliul Nike, actiunile companiei fiind cumparate pentru suma de 305 milioane de dolari.

7. In ceea ce priveste designul lor, pana in 1947 Converse producea un singur model, devenit clasic in istorie, de culoare neagra. Ulterior brandul a diversificat mult gama de culori si modele, unele foarte creative, dar si gama de materiale folosite la producerea lor.

8. Tot de Converse este legat si numele jucatorului de badminton Jack Purcell, modelul ce ii poarta numele fiind adaugat colectiei in 1935. In perioada aceea brandul incerca sa isi consolideze pozitia pe piata sportiva si cauta noi ambasadori ai stilului Converse.

9. Converse a fost, de asemenea, incaltamintea preferata de starurile rock. In anii 70, The Ramones apareau pe scena purtand Converse, la inceputul anilor 90, Kurt Cobain frangea inimi in tenesii sai negri, iar in noul mileniu Julian Casablancas de la The Stroke canta alaturi de Pharell si Santogold despre fericirea de a purta Converse.

10. Publicitatea brandului a fost intotdeauna inedita si fresh. De-a lungul timpului, Converse a avut ca ambasadori de brand nume ca: Dwayne Wade, Andre Miller, Maurice Evans, Kurt Cobain, Ashley Simpson, Avril Lavigne, Nicole Richie, Jessica Alba.

 

Sursa: metropotam.ro

Sursa foto: metrolifestyle.co.za

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>