Pages Navigation Menu

10 atractii turistice ale Berlinului

10 atractii turistice ale Berlinului

Berlin este un oras al contrastelor, un mix intre vechi si nou, in care nu ai cum sa te plictisesti. La fiecare pas intalnesti bucati de istorie, expozitii de arta, manifestari culturale si nu in ultimul rand cafenele si terase in care te poti relaxa oricand, gustand din renumita bere produsa chiar aici. Insa, odata ce ai ajuns in Berlin nu trebuie sa ratezi atractiile turistice care cu timpul au devenit adevarate embleme ale orasului.

Poarta-Brandenburg 

            Poarta Brandenburg 

            Situata la capatul de est al Parcului Tiergarten, Poarta Brandenburg are peste 20 metri inaltime si a fost construita intre anii 1788-1791 de catre Carl Gotthard Langhans,in stil neoclasic, cu 12 coloane masive si inalte. Deasupra monumentului se afla o sculptura solida cvadriga, care include un car cu patru cai. Poarta Brandenburg este cel mai important simbol al orasului, de care sunt legate evenimente importante din istoria Berlinului, a Germaniei, dar si a Europei secolului XX.

Muzeul-Pergamon                       

            Muzeul Pergamon 

            Muzeul se afla in partea de nord a Insulei Muzeelor, ceea ce face ca locul in care este amplast sa fie cu totul special, inconjurat de apele albastre ale raului Spree. Muzeul este renumit pentru numarul mare de exponate de arta, dar si pentru arhitectura sa impresionanta. Acesta este impartit in trei zone distincte, care ofera colectii si expozitii, precum Colectia de Antichitati Clasice, Muzeul Orientului  Apropiat si Muzeul de Arta Islamica.

Memorialul-Holocaustului 

            Memorialul Holocaustului 

            Situat foarte aproape de Poarta Brandenburg, Memorialul Holocaustului a fost dedicat evreilor ucisi in timpul Holocaustului, atunci cand regimul nazist a ucis peste 6 milioane de oameni. Memorialul este compus din 2711 de placi de beton gri, cu inaltimi variabile care se intind pe o suprafata de 4,7 hectare. Acesta a fost construit sub forma unui cimitir, cu coridoare lungi, pentru a-i face pe cei care il viziteaza sa inteleaga cruzimea acelei perioade din istoria Germaniei.

 Zidul-Berlinului

Zidul Berlinului 

            Zidul Berlinului, un simbol al razboiului, a devenit  un punct de atractie al  orasului, vizitata anual de mii de turisti. Functia pe care a avut-o acest zid era sa desparta partea de vest de partea de est a Berlinului. In anul 1961, acesta avea o lungime de 160 de kilometri, din care astazi se mai pot vedea doar cateva vestigii pictate cu graffiti.

 Biserica-Memoriala-Kaiser-Wilhelm

            Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm 

            Biserica Memoriala Kaiser Wilhelm se afla situata in partea de sud-vest a parcului Tiergarten. Astazi, se mai pot vedea doar ruinele bisericii protestante, construita in anul 1890.  In Primul Razboi Mondial, biserica construita in stil neoclasic si roman a fost distrusa aproape in totalitate, iar in prezent o mica parte a bisericii si cupola foarmeaza o imagine de neuitat. In contrast, a fost construita o noua biserica, ca un simbol al noului si al vechiului.

 Catedrala-din-Berlin

Catedrala din Berlin

            Catedrala, situata pe Insula Muzeelor, este o combinatie de stiluri arhitecturale: baroc, renascentist si neoclasic, iar fatadele monumentale sunt dominate de cupola uriasa. Interiorul este extrem de captivant, cu vitralii si obiecte ornamentale, dar si o orga impresionanta.

Muzeul-Loxx

            Loxx – muzeul Berlinului in miniatura

            Pentru cei pasionati de circuite de cale ferata si constructii in miniatura, muzeul Loxx este destinatia ideala. Acesta gazduieste un circuit de cale ferata care masoara nu mai putin de 4,15 kilometri, pe care se afla 400 de trenulete in miniatura, 10 000 de vehicule, un aeroport si peste 50 000 de figurine umane. La fiecare 20 de minute se lasa noaptea peste Berlinul in miniatura, fiind luminat de peste 18 000 de beculete. Muzeul Loxx este si o alternativa pentru cei care nu au timp sa viziteze tot Berlinul, astfel reusind sa isi faca o ideea de cele mai importante locuri in Berlin.            

Turnul-Televiziunii-din-Berlin

            Turnul Televiziunii din Berlin

            Construit in anul 1969, sub forma unui nucleu rotund, cu o sfera gigantica, Turnul Televiziunii este cea mai inalta cladire din Berlin, masurand 368 de metri. Acesta a devenit un simbol al Berlinului, oferind celor care il viziteaza o panorama de 360 de grade asupra orasului, putand fi vizitat pana la inaltimea de 204 metri. In interiorul sferei sunt amenajate un bar si un restaurant, iar accesul se face cu ajutorul a doua ascensoare.

Palatul-Chralottenburg

Palatul Charlottenburg

            Palatul reprezinta un ansamblu de cladiri monumentale raspandite intr-un parc impresionant, cu o arhitectura de secol XVII si XVIII, ce ofera eleganta, spatii largi, apartamente princiare, in care s-au desfasurat unele dintre cele mai importante evenimente istorice ale Germaniei. Astazi, Palatul Charlottenburg este considerat unul dintre cele mai frumoase palate ale Europei.

Prater-Garten

Terasa Prater Graten

            Cea mai veche si poate cea mai frumoasa terasa cu bere din Berlin este Prater Graten, construita la jumatatea secolului al XIX-lea si care inca pastreaza ceva din atmosfera traditionalelor berarii germane din perioda romantica. Aceasta nu este singura, Berlinul abunda de „microfabrici”, localuri care isi fabrica propria bere, cu marci de bere de circulatie restransa, o adevarata atractie pentru pasionati.

 

 

Surse: vacationhomes.net; descopera.ro

Surse foto: portalturism.com; travelwiz.ro; directbooking.ro; tvl.ro; infotour.ro; radiomuseum.org; pratergarten.de

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>