Pages Navigation Menu

Tratamente homeopate în vaginită

Tratamente homeopate în vaginită

Vaginita este o afecțiune inflamatorie a vaginului, de etiologie micotică, parazitară, microbiană, manifestarea clinică dominantă fiind leucoreea, însoțită uneori de prurit și usturimi.

Tratamentul alopat pentru vaginită constă în tratament etiologic (metrounidazol, stamicin, antibiotice, antibacteriene) și dezinfectante locale.

Fitoterapia propune o serie de remedii, ca:

Achillea millefolium: camazulenele și alte componente ale uleiului volatil au proprietăți inflamatorii, antiseptice, epitelizante; se indică mai mult în cazurile cu menometroragii asociate; se utilizează vârfurile florifere.

Mod de administrare: 30 g plantă la 1000 ml apă, decoct 3 minute. D.S. extern.

Achillea millefolium

Achillea millefolium

Agrimonia eupatoria: taninurile au proprietăți astringente; tradiția etnoiatrică o recomandă ca epitelizant în leziunile tegumentului și mucoaselor; se indică mai mult în cazurile cu aspect congestiv-inflamator, dureri, prurit; se utilizează frunzele și florile.

Mod de administrare: decoct 3 minute din 30 g plantă la 1000 ml apă. D.S. extern.

Agrimonia eupatoria

Agrimonia eupatoria

Angelica archangelica: extractele de rădăcină au acțiune antibiotică; se indică mai mult la bolnavele cu leucoree purulentă; se utilizează rizomul și rădăcina.

Mod de administrare: T.M. 10 ml în 500 ml apă. D.S. extern, zilnic.

Angelica archangelica

Angelica archangelica

Berberis vulgaris: extractele sau unii alcaloizi au proprietăți antibiotice clare; se utilizează scoarța de pe rizomi și tulpini.

Mod de administrare: T.M. 10 ml la 500 ml ap. D.S. extern, zilnic.

Berberis vulgaris

Berberis vulgaris

Calendula officinalis: principiile active au acțiune antiinflamatorie, antibiotică, cicatrizantă, antitricomoniazică; se indică în mod special la bolnavele cu Trichomonas vaginalis. Se utilizează florile.

Mod de administrare: infuzie. D.S. extern, zilnic.

Calendula officinalis

Calendula officinalis

Echinacea angustifolia: numeroase experimente in vitro și in vivo au precizat acțiunea antibiotică a principiilor active.

Mod de administrare: T.M. 10 ml la 500 ml apă. D.S. extern, zilnic.

Echinacea angustifolia

Echinacea angustifolia

Rhus cotinus: se utilizează tulpina și ramurile; decoct din 20 g plantă în 1 litru apă, se fierbe 5 minute, se lasă încă 30 minute, se strecoară, se fac spălături vaginale (la temperatura corpului) 3 zile pe săptămână.

Rhus cotinus

Rhus cotinus

Robinia pseudacacia: este indicată de tradiția etnoiatrică; se utilizează florile.

Mod de administrare: infuzie din 30 g plantă la 1000 ml apă. D.S. extern, zilnic.

Robinia pseudacacia

Robinia pseudacacia

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>