Pages Navigation Menu

Singapore. Atat de mica, atat de cuprinzatoare

Singapore. Atat de mica, atat de cuprinzatoare

singapore-tara

In cei doi ani de calatorii pe toate continentele lumii, cea mai surprinzatoare de fiecare data este micuta insula Singapore.

Desi in Asia, Singapore surprinde prin curatenie si buna functionare a republicii, legile sunt clare, stricte,respectate si implementate. Nu conteaza cine iti sunt parintii, sau ce functie publica ai, in momentul in care incalci legea este pedepsit. Datorita acestei rigurozitati, este bine de stiut ca in Singapore politia patruleaza de multe ori in civil, tocmai pentru a surprinde fiecare nelegiuire. Si, in cazul in care nu stiai pana acum, guma de mestecat este in afara legii, iar cel ce incalca aceasta lege este amendat si tratat ca violator al ordinii publice. Motivul in spatele punerea gumii de mestecat in afara legii se leaga de mentinerea curateniei in spatiul public.

In cazul in care esti pasionat de graffiti si vrei sa vizitezi aceasta tara pentru a-ti lasa semnatura pe vreun perete singaporean, atunci pregateste-te sa stai cateva zile bune dupa gratii, pentru ca semnatura ta este la fel de interzisa ca si guma de mestecat.

Te poti relaxa insa in numeroasele bordeluri pictate in rosu, din centrul Singaporului, pentru ca prostitutia este legala sau poti privi linistit in spatele paharului de martini sau scotch numeroasele trupuri dezgolite ale tinerelor singaporence. In cazul in care esti un party animal, Singapore te va face sa te simti ca pestele in apa.

Si totusi, nimic din ce am scris mai sus, nu face din Singapore destinatia mea preferata, ci Gradina Botanica din Singapore unde am vazut cele mai frumoase orhidee din lume si o organizare impecabila a spatiului, Universal Studios ca spatiu de evadare din tot stresul zilnic, si terasele absolut incantatoare prin simplitatea lor de pe malurile micutei insule. Singapore are de toate, pentru toti, desi spatiul, teritoriul insulei este unul mic, iar acest efort de a multumi pe toata lumea m-a facut sa ma indragostesc de Singapore.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>