Pages Navigation Menu

S-a deschis Restaurantul-Berarie La Nenea Iancu

S-a deschis Restaurantul-Berarie La Nenea Iancu

©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography

Din 14 martie, restaurantul-berărie La Nenea Iancu își primește cu spectacol oaspeții pe strada Romulus, nr. 55, la numai câteva minute de zona Unirii.

Restaurantul-berărie La Nenea Iancu a fost deschis în cinstea lui Caragiale, din respect pentru o bere de calitate care-i poartă numele și din dorința de a aduce atmosfera din vremuri mai vechi, în timpul nostru, pentru a veseli sufletul. Conceptul restaurantului a fost inspirat tocmai de acestea.

“Am ales denumirea “La Nenea Iancu”, pentru că așa se uzita, la începutul secolului XX, când restaurantele aveau prepoziția “La” înaintea denumirii. Ne-am dorit să dăm acea conotație de local vechi. Așa că pentru locația restaurantului, am căutat o clădire veche, unde putem avea și o terasă. Am găsit o clădire din 1892, am restaurant-o și am deschis restaurantul.”, mărturisește Costin Ghindea, proprietarul restaurantului-berărie La Nenea Iancu.

©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography

Clădirea are o arhitectură tip Art Nouveau, care îndeplinește exact cerințele conceptului de restaurant-berărie de tip Interbelic. Interiorul clădirii este compartimentat în 5 saloane, poziționate foarte bine pentru funcționarea unui restaurant. Restaurantul are meniu tip berărie, cu preparate precum: ciolan, coaste, antricot, 5 tipuri de cârnați și altele, dar și specialități internaționale, cum ar fi lasagna, vită cu sos hoisin, burger de vită cu ou, lava cake cu înghețată. Bucătarul Chef al restaurantului La Nenea Iancu este Alexandru Dicu, cu o experiență de 11 ani în gastronomie.

Prețurile sunt medii raportate la calitate, tocmai pentru a fi accesibile pentru toată lumea. De exemplu, berea pornește de la 7.9 lei, o supă este 9 lei, un burger cu cartofi prăjiți este 29 lei, cârnații se găsesc de la 18 lei etc.

La Nenea Iancu este scena deschisă unde pot fi urmărite momente teatrale, artistice, cu tratațiune culinară pe măsură și bere bună. Invitația este adresată celor ce știu cât de bună este berea Nenea Iancu, celor ce apreciază demnitatea lui Caragiale, dar și iubitorilor de bere, cu cele 35 de sortimente ce așteaptă a fi încercate, și de mâncare gustoasă.

Costin Ghindea, proprietarul restaurantului-berărie La Nenea Iancu este același om care în 2012 a introdus pe piață, în memoria lui Caragiale, berea numită Nenea Iancu. Fiind o afacere de familie, implicarea este maxima, iar calitatea este ceea ce o recomandă mai mult decât orice.

Vezi galerie foto

  • ©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography
  • ©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography
  • ©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography
  • ©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography
  • ©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography
  • ©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography
  • ©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography
  • ©Ionut Aldea - http://fb.com/AldeaIonutPhotography

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>