Pages Navigation Menu

„Nabucco” de Verdi, pe prima scenă lirică a țării

„Nabucco” de Verdi, pe prima scenă lirică a țării

Pentru sfârșit de stagiune, Opera Națională București a pregătit publicului iubitor de operă doar titluri de renume. Opera verdiană „Nabucco” revine pe prima scenă lirică a țării, după ce în februarie i-a avut ca protagoniști pe Gabriela Georgieva de la Opera Națională Sofia și pe renumitul bariton rus Boris Statsenko.

„Nabucco” de Verdi pe prima scenă lirică a țării

„Nabucco” de Verdi pe prima scenă lirică a țării

Vineri, 9 iunie, începând cu ora 18:30, sub bagheta maestrului Marcello Mottadelli, Coordonatorul Artistic al Operei Naționale București, va fi pusă în scenă opera „Nabucco” de Verdi.

Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București.

Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

Premiera operei pe scena bucureșteană în luna octombrie a anului 1987, a reprezentat un act revoluționar din partea artiștilor de atunci ce a reușit să transceadă în timp, rămânând în repertoriu vreme de 30 de ani. Vineri, 9 iunie, ora 18:30 pe scena Operei Naționale București.

Distribuția:

Nabucco:
Ştefan Ignat

Ismaele:
Ciprian Pahonea (debut)

Zaccaria:
Marius Boloş

Abigaille:
Madeleine Pascu

Fenena:
Oana Andra

Marele Preot:
Iustinian Zetea

Abdallo:
Andrei Lazăr

Anna:
Andreea Novac

Solişti balet:
Alexandra Gavrilescu, Ionuţ Arteni, Raul Oprea

Programul stagiunii Operei Naționale București se va încheia în data de 15 iunie, cu spectacolul de balet „Romeo și Julieta” de Serghei Prokofiev, a cărui premieră a avut loc în luna martie a acestui an.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul operanb.ro.

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>