Pages Navigation Menu

Marcel Iureș, o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu

Marcel Iureș, o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu

Artistul care a fondat și a dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România  a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru.

Marcel Iureș

Marcel Iureș

Marcel Iureș, unul dintre cei mai bine cotați actori români la Holywood, a primit alături compozitorul Vasile Şirli, regizorii Philippe Genty şi Rimas Tuminas, dansatorul şi coregraful Ohad Naharin şi Robert Wilson, regizor, dramaturg şi actor, o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu.

Despre distincția primită, Marcel Iureș a declarat că este „o stație spre încununare”.

„E o staţie spre încununare. Rămâne de văzut cui o să-i placă să calce pe mine. Este prima şi singura stea pe care o am. Mai este una în cer, dar o să vă zic când ajung acolo. Mă simt bine la Sibiu, nu e ca acasă, că eu sunt oltean, dar e o atmosferă şi pe verticală şi pe orizontală” (Marcel Iureș).

În cadrul festivității, Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a spus despre Marcel Iureș că a dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România, conform Mediafax.

„Creatorul de teatru, artistul care a fondat şi dezvoltat primul teatru cu adevărat independent din România, dar şi cel mai bine cotat actor român de la Hollywood, Marcel Iureş, primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor pentru cariera sa excepţională de artist independent în teatru şi film impusă prin calitate şi verticalitate” (Constantin Chiriac).

Inspirată de Walk of Fame de la Hollywood, Aleea Celebrităţilor este unul dintre punctele de atracţie turistică din Sibiu și cuprinde un total de 30 de stele acordate personalităților artistice, stele ce reprezintă un „tribut” adus realizărilor culturale din Sibiu.

Citește și:

La mulți ani maestrului Andrei Șerban!

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>