Pages Navigation Menu

Inteligența artificială, susținută de Toyota cu un miliard de dolari

Inteligența artificială, susținută de Toyota cu un miliard de dolari

Un institut de cercetări în domeniul inteligenţei artificiale va fi susținut de compania Toyota Motor, care va investi un miliard de dolari în proiectul ce are ca prim obiectiv reducerea victimelor în trafic.

http://techno-car.fr

http://techno-car.fr

Producătorul auto japonez Toyota Motor a anunțat că va susține cu un miliard de dolari un institut de cercetare a cărui activitate va începe la începutul anului 2016. În cadrul investiţiei iniţiale, pe termen de cinci ani se vor înfiinţa centre lângă Stanford University şi Massachusetts Institute of Technology, iar institutul va fi condus de Gill Pratt, fost inginer de robotică în cadrul armatei americane, angajat de Toyota în septembrie.

Obiectivul cercetărilor va fi reducerea probabilităţii producerii accidentelor rutiere, care provoacă moartea a 1,25 milioane de persoane pe an la nivel mondial, şi de a face şofatul mai accesibil în ţările cu populaţii îmbătrânite, precum Japonia şi Statele Unite, cele mai mari pieţe ale Toyota, informează Mediafax.

“Obiectivul nostru este ca numărul victimelor accidentelor auto să ajungă la zero. În acest scop, automobilele trebuie să identifice mişcările pietonilor şi să strângă informaţii despre maşinile din jur”, a declarat preşedintele grupului, Akio Toyoda.

În cadrul unei conferințe de presă, Toyota a prezentat reporterilor un automobil autonom în fază de concept, un sedan Lexus modificat care poate intra pe drumuri expres, să schimbe benzile de circulaţie şi să încetinească sau să accelereze în funcţie de trafic.

Compania japoneză și-a propus ca în jurul anului 2020 să introducă automobile capabile să ruleze autonom pe autostradă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>