Pages Navigation Menu

Glutenul, inamicul bun la gust

Glutenul, inamicul bun la gust

Glutenul a început să ridice mari probleme în ceea ce privește dieta și starea de sănătate a populației.

Glutenul, inamicul bun la gust

Glutenul, inamicul bun la gust

Circa 1% din polulație are intoleranță la gluten, indiferent cât de mică este cantitatea consumată din acest aliment. În cazul în care acești oamneni consumă gluten, delicatul țesut al intestinului subțire care separă materiile fecale în formare de restul corpului începe să se destrame, fapt care conduce la diaree, crampe și fecale colorate în galben din cauza grăsimilor nedigerate.

Dacă boala este lăsată să progreseze de-a lungul anilor, pacientul devine incapabil să absoarbă substanțele nutritive, începe să slăbească și suferă de diferite deficite nutriționale, cum ar fi cel de proteine, acizi grași și vitamina B12, E, K, folat, fier și zinc.

Simptome clasice:

  • Diaree
  • Crampe
  • Pierdere în greutate

Alte simptome:

  • Anemie
  • Migrene
  • Artrită
  • Infertilitate
  • Statură scundă la copii
  • Depresie
  • Oboseală cronică

Partea cea mai uimitoare la eliminarea acestor produse este că se determină o relație complet diferită cu hrana. Ajungi astfel să îți satisfaci nevoile energetice și fiziologice, și nu pentru că ți-au fost stimulate poftele de un ingredient alimentar care conferă impulsul de a mânca din ce în ce mai mult.

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>