Pages Navigation Menu

Claudiu Bleonț și Magda Catone, în piesa de teatru „Un bărbat și mai multe femei”

Claudiu Bleonț și Magda Catone, în piesa de teatru „Un bărbat și mai multe femei”

Prietenie concretizată în 35 de ani de joc împreună pe aceeași scenă, Claudiu Bleonț și Magda Catone – „Un bărbat și mai multe femei”.

Claudiu Bleonț și Magda Catone

Claudiu Bleonț și Magda Catone

Pe Claudiu Belonț și pe Magda Catone îi leagă o prietenie de nedespărțit ce nu poate încăpea în cei 35 de ani de când joacă teatru împreună. La început de vară, cei doi au ales să își celebreze prietenia, așa cum a început ea, în urmă cu 35 de ani când au pășit pentru prima dată ca actori cu diplomă pe ,,scândura” teatrului.

Așadar, joi – 29 iunie, ora 20:00 pe scena Casei de cultură din Slatina, vineri – 30 iunie, ora 19:00 la Palatul Culturii din Târgu Mureș și sâmbătă – 1 iulie, ora 19:00 pe scena Casei de Cultură din Târnăveni, Bleonț și Catone se joacă împreună în cel mai frumos mod cu putiință pentru sufletul lor.

Întrebat cum simte acest spectacol, având în vedere sutele de roluri pe care le-a interpretate de-a lungul carierei sale, actorul Claudiu Bleonț ne-a declarat:

,,Am debutat împreună cu Magda ca stagiari la Teatrul de Stat Valea Jiului din Petroșani. E primul nostru spectacol ca actori cu diplomă. S-a întins ca timp pe o durată de 35 de ani, iar ca spațiu am ajuns să ne poarte pe scene din Noua Zeelandă, America de Vest, până în bătrâna noastră Europă”.

Acțiunea piesei de teatru ,,Un bărbat și mai multe femei” îl plasează pe Gavrunski, personaj interpretat de Claudiu Bleonț, ca victimă timidă a sistemului birocratic, atunci când i se cere o adeverinţă pentru permisul de conducere de amator, o clauză absurdă şi aproape imposibilă. Pe parcursul piesei, Gavrunski trece de la anxietate la extaz, de la ură la iubire, de la teamă la pasiune, toate aceste trăiri fiind trezite de o singură femeie ce întruchipează nici mai mult nici mai puțin de opt tipologii.

Magda Catone interpretează pe rând, femeia resemnată (soţia), femeia isterică şi acuzatoare (medicul psihiatru), femeia ipohondră (angajata de la resurse umane), femeia bărbat (călătoarea din tren), femeia poet (colega de sanatoriu) şi încă alte trei tipologii clasice.

Spectacolul antrenează publicul într-un amalgam de stări contrarii și ridică întrebarea celebrului Cărtărescu ,,de ce iubim femeile”.

Autor: Leonid Zorin

Distribuţia: Claudiu Bleonț şi Magda Catone

Regia: Claudiu Bleonț şi Magda Catone

Durata: 2h

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

  • claudiu
  • Claudiu bleont 1
  • claudiu
  • claudiu b
  • claudiu 3
  • cover claudiu bleont

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>