Pages Navigation Menu

Cele mai fascinante cai ferate din lume (partea a II-a)

Cele mai fascinante cai ferate din lume (partea a II-a)

Istoria transportului feroviar dateaza de aproape 500 de ani. Multe trenuri care trec prin peisaje minunate au fost intodeauna o forma populara de transport de calatori. Acum, trenurile combina epoca de aur a transportului feroviar cu facilitati moderne, creand o extravaganta de neuitat a unei epoci apuse.

  • Calea ferata Scenic Kuranda, Australia

Kuranda-Scenic-Railway-1

 

scenic2

Serpuirea caii ferate Scenic Kuranda te va duce printr-o lume de un verde luxuriant, un paradis tropical incadrat de munti stancosi si cascade bogate. Vagoanele de lemn autentic va vor transporta intre Cairns si frumosul sat Kuranda, prin tuneluri cioplite de mana si peste poduri inalte. Simturile tale vor reveni la viata privind frumusetea exotica a padurilor Far North Queensland.

  • Calea ferata Outeniqua Choo Tjoe, Africa de Sud

af de sud 2

 

Outeniqua Choo Tjoe Kynasa

Outeniqua Choo Tjoe a fost finalizata in 1928 si leaga orasele George de Knysna. Pe ea circula ultimul tren de calatori cu aburi din Africa. Calatoria dureaza 3 ore si vei strabate 67 kilometri pe un traseu de la care nu-ti vei putea dezlipi ochii.

  • Calea ferata Chemin de Fer de La Mure, Franta

franta1

franta2

Chemin de Fer de La Mure este o cale ferata turistica in apropierea orasului Grenoble. In urma amenintarilor de inchidere la mijlocul anilor ’70, calea ferata a fost salvata de o criza a petrolului si a obtinut sansa ca pe viitor sa devina una dintre cele mai attractive cai ferate turistice din Europa, cu vederi spectaculoase asupra barajelor si lacurilor dintr-un peisaj montan.

Sursa: theworldgeography.com

One Comment

  1. Formidabil!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>