Pages Navigation Menu

Ben Zauzmer, Harvard: “Birdman” va câştiga premiul Oscar pentru cel mai bun film

Ben Zauzmer, Harvard: “Birdman” va câştiga premiul Oscar pentru cel mai bun film

001_BM_SG_00665.JPG

Un statistician de la Universitatea Harvard, care foloseşte un model matematic pentru prezicerea câştigătorilor premiilor Oscar, cu o rată de succes de 75%, spune că “Birdman”, Eddie Redmayne şi Julianne Moore vor fi marii câştigători ai galei de pe 22 februarie, potrivit dailymail.co.uk.

Ben Zauzmer, care a prezis corect câştigătorii celor opt principale categorii la premiile Oscar din 2012, inclusiv că Meryl Streep va fi premiată pentru rolul din “Doamna de Fier/ The Iron Lady”, foloseşte informaţii precum recenziile de pe site-ul Rotten Tomatoes şi câştigătorii de la gala Globurile de Aur, introducând datele într-o formulă matematică pentru a afla probabilitatea ca un film sau un actor să câştige o statuetă aurită.

Pentru gala Oscar din 22 februarie, Zauzmer a prezis că premiul pentru cel mai bun film va reveni peliculei “Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranţei/ Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance”, Eddie Redmayne va câştiga la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din “Teoria Întregului/ The Theory of Everything”, iar Julianne Moore va fi laureata categoriei cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolul unei profesoare de lingvistică bolnavă de Alzheimer din filmul “Still Alice”.

Potrivit statisticianului, Julianne Moore are cele mai mari şanse de a câştiga premiul Oscar, cu o probabilitate de 84,4%. Moore a fost nominalizată de cinci ori la un premiu Oscar, dar până în prezent nu a obţinut nicio statuetă.

Eddie Redmayne are 77,1% şanse să câştige. Concurentul său cel mai apropiat este Michael Keaton, care joacă în “Birdman”, cu o probabilitate de 13,8% de a câştiga.

Filmul “The Grand Budapest Hotel”, regizat de Wes Anderson, are şansele cele mai mari de a câştiga la categoria cea mai bună regie artistică, cele mai bune costume şi cel mai bun machiaj/ coafuri.

Cea de-a 87-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie, la Los Angeles, şi va fi transmisă în direct şi în exclusivitate, în România, începând cu ora 02.00, în noaptea de duminică spre luni, de televiziunile Digi Film şi Digi 24.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>