Pages Navigation Menu

Adevarul despre maslinele verzi

Adevarul despre maslinele verzi

Circula zvonuri ca maslinele negre ar fi vopsite intr-un ceaun cu o substanta toxica, motiv pentru care unele dintre acestea sunt atat de mari si savuroase, astfel ca maslinele verzi raman singurele comestibile. Total gresit! Raspunsul il aflam din literatura de specialitate.

picked-olives-ii

Grecia a fost prima tara din lume care a cultivat masline, alaturi de Asia de Vest, America Centrala si de Sud, Africa de Sud si Australia. In prezent, Grecia reprezinta cel mai important furnizor mondial de masline si ulei de masline.

Maslinele sunt fructele unui arbust sau arbore sempervirescent (Olea europaea), iar la inceput acestea sunt verzi, apoi rosii, iar la maturitate negre-albastrui, conform Enciclopediei Universul Plantei, de Constantin Parvu. Pentru a fi utilizate in alimentatie, fructele sunt conservate in saramura sau ulei.

In ceea ce priveste maslinele verzi, specialistii greci sustin ca pentru a deveni comestibile, acestea trebuie murate intr-o solutie lesie (hepochproducts.com). Fiindca se afla in stadiul de pre-coacere, maslinele au un gust amar, iar pentru a le spori aroma bucatarii mai adauga usturoi, le umplu cu ardei sau branzeturi. Din cauza procesului de marinare, maslinele verzi sunt lasate foarte mult timp in uleiuri, ceea ce le face extrem de siropoase.

Maslinele negre, exact aceleasi fructe ca maslinele verzi, sunt culese dupa ce s-au copt. De asemenea, maslinele nergre sunt murate dupa culegere, pentru a fi consumate, explicatia fiind una simpla: din cauza timpului indelungat de coacere, maslinele negre ajung sa fie la maturitate mai uscate decat cele verzi.

Asadar, maslinele verzi se afla in primul stadiu de coacere, iar maslinele negre sunt, de fapt, fructele coapte.

Masline, fie ca sunt verzi, rosii sau negre, previn bolile cardiace, mentin integritatea membranelor celulare, regleaza colesterolul in organism, mentin sanatatea pielii si a parului, sunt recomandate in ulcer si anemine sau in afectiuni hepatice.

Potrivit specialistilor, maslinii au o capacitatea de regenerare fabuloasa. Dupa ce au fost taiati, ei vor rasari din nou din aceeasi radacina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>