Pages Navigation Menu

5 semne ca trebuie sa-ti dai demisia

5 semne ca trebuie sa-ti dai demisia

I-Quit-Almost

Psiholog Alexandra Dincovici

Exista putini oameni care probabil nu s-au gandit sa demisioneze. Uneori, aceasta nevoie de a  evada este rezultatul unei probleme, iar alteori este un sentiment care pur si simplu persista de-a lungul timpului. Indiferent de cauza, este important sa nu iei decizia spontan deoarece va avea cu siguranta un impact serios asupra vietii tale si ar trebui sa ii acorzi consideratia care i se cuvine.

Mai jos sunt prezentate cateva situatii in care iti vine pur si simplu sa spui “DEMISIONEZ” :

  • Postul pe care il ocupi in prezent iti face rau. Stressul acumulat la locul de munca iti da dureri de cap, de spate si iti creeaza insomnii. In cazul in care nu poti sa gestionezi aceste simptome, trebuie sa te gandesti la sanatatea ta inainte de toate deoarece inca nu s-a inventat un post pentru care sa merite facute sacrificiile de mai sus.
  • Esti supracalificat pentru postul respectiv. Chiar daca probabil ai inceput in firma respectiva de pe un post de entry-level, acum ai cu siguranta mult mai multa experienta care te face supracalificat pentru atributiile din prezent. Daca nu poti utiliza experienta respectiva pe postul din prezent, este probabil timpul sa te orientezi catre un post care sa te puna in valoare si sa iti ofere noi provocari.
  • Mediul ( seful, colegii, cultura organizationala) nu mai e compatibil cu tine. In acest caz, probabil ca ai incercat deja sa pui mai mult accent pe construirea relatiilor din afara sferei profesionale fara nici un rezultat asupra problemei tale. Acest lucru este absolut normal din moment ce o mare parte din zi o petrecem la birou. Prin urmare, daca nu poti schimba situatia, schimbarea locului de munca ti-ar putea imbunatati semnificativ viata.
  • Locul de munca interfereaza cu viata si scopurile din viata personala. Cu totii stim ca un job full-time ne ocupa absolut toata ziua. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ignori activitatile care te relaxeaza si te deconecteaza. In mod similar, programul de munca nu ar trebui sa te opreasca din urmarirea scopurilor de viata importante pe care ti le-ai propus.
  • Daca primesti o oferta neasteptata la o alta companie nu este cazul sa ramai in compania actuala doar din loialitate dar nici nu trebuie sa iti dai demisia doar pentru ca te flateaza oferta actuala. Incearca sa determini care ar fi pasul ideal pe care ar trebui sa il faci, atat din punct de vedere professional cat si personal, cantarind oferta nou primita si perspectivele din pozitia in care te afli pe actualul post.

Exista cu siguranta multiple motive pentru care esti nemultumit de situatia in care te afli in prezent, dar inainte de a demisiona intreaba-te daca acest pas va diminua starea de nemultumire in care te afli. In loc sa te intrebi daca sa iti dai demisia sau nu, intreaba-te care este urmatorul pas pe care l-ai putea face in clipa asta pentru imbunatatirea imediata a situatiei.

Inainte de a demisiona e bine sa fii constient de faptul ca pierderea unui loc de munca este un lucru major chiar si intr-o economie pozitiva. Prin urmare, este indicat sa te asiguri ca ai totul pregatit. De cele mai multe ori, acest lucru presupune pregatire financiara si mentala.

Daca simti ca ai nevoie de ajutor in acest sens, nu ezita sa ne contactezi. Mai multe detalii gasesti pe www.intellpsy.com.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>